szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valóban közmunkásokat dolgoztatott albérleténél Fodor Ibolya pécsi képviselő az egyik munkás szerint – hangzott el a keddi RTL Híradóban. A politikusról múlt pénteken derült ki, hogy közmunkások maszekolnak nála, Fodor Ibolya ezt akkor tagadta. Kedden az egyik férfi, aki az albérlet felújításán dolgozik, azt mondta: kedvezményeket ígért neki a képviselő a munkáért cserébe. Az MSZP helyi szervezete szerint jogi lépéseket kellene tenni az ügyben. Az önkormányzatnál úgy gondolják, hogy a képviselőnek le kellene mondania mandátumáról.

Pénteken az egyik munkás elismerte, hogy Fodor Ibolya egyesülete helyett a képviselő albérletében dolgozik. A képviselő ezt tagadta múlt héten.

A férfit bíróság ítélte korábban 240 óra közmunkára, és kedden nyilatkozott az RTL Híradónak.

Elmondta: a képviselő kedvezményeket ígért neki, ha dolgozik az albérletében, magasabb óraszámot írt volna jóvá neki. Nemcsak őt, másokat is az albérlethez vitt dolgozni, ahová nemsokára költözik Fodor Ibolya. Ezek a munkások a kinti területet rendezték, például füvet nyírtak – tette hozzá.

Azt is állította: Fodor Ibolya arra kérte őt, hogy vonja vissza az állításait.

Gulyás Emil, az MSZP városi elnöke azt kérte Pécs polgármesterétől, hogy azonnal vizsgálják ki az ügyet.

Az önkormányzatnál továbbra is azt tartanák helyesnek, ha Fodor Ibolya visszaadná a mandátumát.

A képviselő írásban ígért választ az RTL Híradónak, de az nem érkezett meg adásig.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!