szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2013-ban egy Rákóczi úti hotelből kiugrott férfi családja szerint a rendőrség nem volt elég alapos, és nem kérdezte ki rendesen a helyszínen jelen lévő Feldmár Andrást és Büky Dorottyát sem. Arról sem tájékoztatták őket sokáig, hogy a férfi vérében kábítószer volt.

Beperli a rendőrséget annak a 29 éves férfinak a családja, aki 2013 novemberében lett öngyilkos egy Rákóczi úti hotel ablakán kiugorva – írja a Népszabadság.

A férfi, Török Szabolcs a Feldmár Intézet stratégiai igazgatója volt, miután válása után őt magát is kezelte a pszichológus, a halála estéjét pedig Feldmár Andrással és Büky Dorottyával, az intézet igazgatójával töltötte a hotelben. Az ő vallomásuk szerint épp a férfi születésnapját ünnepelték.

A toxikológiai vizsgálat az MDMA nevű kábítószert mutatta ki Török Szabolcs vérében, holott a férfi állítólag soha nem drogozott. A rendőrség a drog miatt nyomozást indított kábítószer-kereskedelem vétségének gyanújával, hogy kiderítsék, honnan szerezte a férfi a drogot, de gyanúsított még egyelőre nincs.

A férfi szülei új eljárás lefolytatását akarják elérni, ezért keresettel fordultak a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz, a rendőrség ugyanis hónapokig nem tájékoztatta a családot arról, hogy Török Szabolcs vérében kábítószer volt. A szülők szerint a rendőrségi vizsgálat sem volt alapos, és az öngyilkosság idején jelen lévő Feldmárt és Bükyt sem kérdezték ki rendesen a drogokkal kapcsolatban.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Átadták a megújul P+R parkolót a II. kerületben

Átadták a megújul P+R parkolót a II. kerületben

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba

A jegybank már több mint 800 milliárd forintot tolt bele az államadósságba