szerző:
hvg.hu

Mérsékelt izgalmak a parlamentben, már a brókerezés is csak félgőzzel ment az ellenzékieknek. Az "adósságcsökkentés költségvetése" nagyon tetszik a fideszeseknek, az ellenzékiek viszont találtak azért benne hibát. A Jobbik pedig bevándorlóügyben folytatta a rendpárti versenyt a kormánypárttal. Ezek mellett a közlekedés, valamint a híd- és útépítés volt ma a slágertéma.

1 2 3
Sorrend megfordítása

Mára ennyit!

Nem maradt több azonnali kérdés, következnek a napirend utáni felszólalások. Amennyiben valami érdekes történne, arról már külön fogunk megemlékezni, de mai percről percrének ezennel vége.

Rétvári szerint már eddig is sokat kaptak a mentősök

Ikotity István (LMP) több pótlékot adna a mentősöknek túlzott terhelésük okán. Rétvári Bence lehűtötte az LMP-st, hogy a mentősök már így is kapnak mindenféle pótlékot, sőt béremelést is kaptak korábban. Ikotity szerint körülbelül másfél milliárdból megoldható lenne az újabb pótlék megadása, Rétvári erre azt válaszolta, hogy ők ennél sokkal többet adnának, sőt a béremeléssel már kétszer annyit adtak, mint amennyit Ikotity akar.

A nap versenye: ki akarta korábban bezáratni a menekülttábort?

Kulcsár Gergely (Jobbik) gyermeteg módon kikérte magának, hogy pártja már korábban a debreceni menekülttábor bezárására tett volna lépéseket, sokkal-sokkal Orbán előtt, és a Fidesz egyébként is csak retorikájában tesz bármit a bevándorlók ellen, a Jobbik tettekkel is bizonyítana. Kontrát Károly szerint Magyarország továbbra is nyitva áll azok számára, akik háborús övezetből érkeznek, csak a megélhetési bevándorlókat nem látják szívesen. Kulcsár és Kontrát jóízűen ígérget egymásra, hogy melyikük pártja rendpártibb, és melyikük húzná meg vastagabb ceruzával Magyarország határait.

Lázár: 41 lakossági fórum támasztja alá az új Duna hidat

A Jobbikból a Kalocsa és Paks közé tervezett új Duna híd ésszerűségét vonják kétségbe, de Lázár lecsillapította a kedélyeket, és azt állította 41 lakossági fórum után döntöttek így. A miniszter arról is beszélt, hogy 2017-2018-ban indulhatnak meg a munkálatok, amik a paksi atomerőmű kapacitásfenntartását teszik majd lehetővé, ami több ezer munkahelyet és jelentős GDP-hozzájárulást fog eredményezni a térségben,

A Fidesz inkább a volt nagykövetet támadja, mintsem hogy érdemben válaszolna

Schmuck Erzsébet (LMP) is aziránt érdeklődött, hogy Orbán és Németh Lászlóné miről beszélgetett a közbeszerzések kapcsán, amire Lázár János a volt nagykövet "zavaros visszaemlékezéseiről" és "keresetkiegészítő tevékenységként" végzett könyvírásról hadovált. Lázár szerint ez komoly kérdés, de minden rendben van, amit nemzetközileg is auditálnak, úgyhogy semmi ok az aggodalomra. Schmuck biztos, ami biztos alapon azért felsorolt jó néhány gyanús közbeszerzési ügyet, amelyek miatt vizsgálódott az OLAF, az EU csalásellenes szerve.

Vollner: A kormányt csak a Quaestor-károsultak érdeklik

A jobbikos Vollner János arról beszélt, hogy választókerületében, Cegléden és környékén körülbelül 25 ezer ember veszítette el a pénzét a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenysége folytán. Varga Mihály inkább általánosságban válaszolt, és a kormány "azonnali és példanélküli" intézkedéseit méltatta, aminek következtében szerinte az emberek visszanyerték bizalmukat az "ilyen jellegű pénzügyi eszközök" irányába. Vollner viszontválaszában azzal vádolta a kormányt, hogy azért csak a Quaestor-károsultak érdeklik, mert ezt diktálja a politikai érdeke. Varga arra kérte Vollnert, hogy legyen türelemmel, a kormány a helyzet magaslatán áll, idővel folytatódhat a kártalanítás más brókerházak ügyfeleinél is.

Bárándy: Miért tartják vissza a pénzt a Buda-Cash-számlákon?

Bárándy Gergely (MSZP) arról kérdezett, hogy milyen jogalappal tartanak vissza a Buda-Cash-botrányba érintett számlákon elhelyezett vagyont, ami akár az ügyfelek pénze is lehet. Kontrát Károly belügyi államtitkár nem akart válaszolni, mert jelenlegi is folyik a nyomozás és a felszámolás. Bárándy szerint felháborító, hogy nem tudnak rámutatni egy cikkelyre, ami alapján cselekszenek.

2018-ra lehet hosszabb az 1-es villamos vonala

A szocialista Kiss László az 1-es villamos óbudai meghosszabbítása mellett kardoskodott. Fónagy megnyugtatta, hogy nem csak észak, hanem dél felé is meghosszabítják majd 2018-ig a vilamosvonalat.

Lelkiismeret, emlékezet, megvilágosodás és deviza

Tukacs István (MSZP) messziről kezdett kérdésébe: az 1900-as évek óta hoznak olyan törvényeket, amit megérez az egész társadalom. A történelmi kitérő után gyorsan a forintosítás mikéntjét kezdte ostorozni. Tállai András is bombasztikusan kezdte válaszát, előre jelezte, hogy három dologról fog beszélni: a rossz lelkiismeretről, a rossz emlékezőtehetségről, valamint a megvilágosodásáról. Természetesen Tállai ismét a szocialistákra kent mindent, akik későn világosodtak meg, hogy mit kell tenni a devizahitelesekkel.

Hiba a vételben

Valami baj van a hangosítással, így nem hallani Fónagy János válaszát, arra a jobbikos kérdésre, hogy mit kíván tenni a kormány a geotermikus energia elterjesztése érdekében. Olyan szavak türemkednek elő a statikus zajból, mint "program", illetve "pályázat".
1 2 3

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Képeket posztolt Gulácsi Péter az újszülött kisfiáról

Képeket posztolt Gulácsi Péter az újszülött kisfiáról

Nem zavarják a kormányt az UNESCO kritikái, folytatják az építkezéseket

Nem zavarják a kormányt az UNESCO kritikái, folytatják az építkezéseket

Megmenekülésük évfordulóját ünneplik a barlangból kimentett thaiföldi gyerekek

Megmenekülésük évfordulóját ünneplik a barlangból kimentett thaiföldi gyerekek

Barát vagy ellenség: minden, amit az UV-sugarakról tudni érdemes

Barát vagy ellenség: minden, amit az UV-sugarakról tudni érdemes

Akadozik a Telekom hálózata

Akadozik a Telekom hálózata

Bejött a csodakötvény, 900 milliárd forintnál jár a jegyzés

Bejött a csodakötvény, 900 milliárd forintnál jár a jegyzés