szerző:
hvg.hu

A tegeződést részesíti előnyben a kormány a további, a bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultációra figyelmet felhívó plakátjain is. Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, a másik két üzenet az lesz, hogy aki az országunkba jön, az tartsa tiszteletben a kultúránkat és a törvényeinket. Úgy gondolja, akik a mémeket gyártják vagy viccelődnek, azok Magyarország és az EU jövőjével szórakoznak, ugyanis nagyon súlyos helyzet alakult ki az illegális határátlépőkkel kapcsolatban.

Kovács Zoltán kormányszóvivő nem tartja viccesnek a kormány kikerült plakáttervéből készült internetes mémeket, szerinte ugyanis akik ezzel viccelődnek, azok Magyarország és az Európai Unió jövőjével szórakoznak.

©

Az ATV-ben Kovács elárulta azt is, hogy mi lesz a felirat a kormány által rendelt másik két óriásplakáton.

Mint arról beszámoltunk, az elsőn az áll: "Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját". Ennek mintájára a kormány Kovács elmondása szerint rendelt még "Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartani a kultúránkat" és "Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartani a törvényeinket" feliratú plakátokat.

A kormányszóvivő azt mondta, a plakátkampány figyelemfelhívás az éppen zajló, bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultációra, éppen ezért nem gond, hogy azok pont nem értik a feliratokat, akiknek "üzentek" a plakátokon.

Kovács szerint a probléma az, hogy egymásnak ellentmondó és egymást kioltó szabályok vannak érvényben az EU-ban a bevándorlással, menekültekkel kapcsolatban. Uniós szabály az, hogy aki menedékjogért folyamodik, az mentesül az illegális határátlépés miatti eljárás alól.

©

Azt mondta: a különféle térségekből érkezőket a szervezett bűnözők, embercsempészek "betanítják", hogy mit kell mondani, így olyanok is politikai menekültnek vallják magukat, akik valójában "megélhetési bevándorlók" és az EU-ba – Magyarországon és Bulgárián – keresztül belépve vándorolnak országról országra.

Megfogalmazása szerint a magyar médiában "véleménydiktatúra" alakult ki a kérdéssel kapcsolatban, de arról senki nem beszél, hogy Ausztriából például buszokkal küldik vissza az illegális bevándorlókat abba az országba, ahol beléptek az EU-ba és ez igenis problémát jelent Magyarországnak, mint az ilyen országok egyikének. (Mint beszámoltunk: Kósa Lajos Fidesz-alelnök csütörtök reggel a TV2-n arról beszélt, hogy százezreket készülnek Nyugatról visszaküldeni Magyarországra, és már be is jelentették, hogy tucatnyi charterjárattal toloncolnak vissza egy kisebb tömeget.)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!