szerző:
MLF
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Feloszlatták a Fidesz mátészalkai szervezetét – értesült kormánypárti forrásokból a hvg.hu. Értesülésünket a térség képviselője, a Fidesz választókerületi elnöke, Kovács Sándor megerősítette.

Kovács Sándor szerint a belső együttműködés megerősítése a cél a szervezet újjászervezésével, de ennél bővebben nem kívánta indokolni a hvg.hu-nak a döntést. A választókerületi elnök hangsúlyozta, a folyamat a párt alapszabályának előírási szerint történik, rövidesen lezárul a városi alapszervezet újjászervezése.

A hvg.hu ugyanakkor helyi forrásokból úgy értesült, a feloszlatásra a mátészalkai Fidesz belső ellentétei miatt volt szükség.

Kovács Sándor
©

A helyi közéletet ismerő forrásaink szerint a feszültséget az okozta, hogy a Fidesz elégedetlen volt a várost korábban hosszú évekig irányító Szabó Istvánnal, ezért októberben egy közeli település, Nyírcsaholy volt KDNP-s polgármesterét, Hanusi Pétert indították. A jelölt 20 százalékot vert a jobbikos támogatású Katona Péterre októberben, aki mögé még a helyi MSZP is beállt. A Fidesz egyébként is erős a szabolcsi városban: október 12-én mind a 8 egyéni választókerületet megnyerték képviselőjelöltjei.

A békesség fenntartása érdekében Szabónak felajánlották a szabolcs-szatmár-beregi lista második helyét, be is került a megyei közgyűlésbe. Ám forrásaink szerint a mátészalkai szervezetnél ennek ellenére nem sikerült feloldani a feszültséget, végül a feloszlatás mellett döntöttek.

Az elmúlt hetekben több alapszervezet feloszlatásáról döntött a Fidesz vezetősége. Április közepe óta Rákospalotán, Esztergomban, Edelényben, Ózdon, Hajdúdorogon, Pakson, Szigetváron, Sásdon, Nagyszénáson, Szombathelyen és Abonyban is felszámolták - főleg belső viták miatt - a helyi szervezetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

Elutasították az Orbán Győző cégének túlárazása miatt tett feljelentést

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

„A saját döntésünk, hogy nem felvételizünk az SZFE-re” – diákok írtak nyílt levelet Vidnyánszkynak

Egy síncsere után 120-ig gyorsulhatnak a vonatok a ceglédi vonal egyik szakaszán

Egy síncsere után 120-ig gyorsulhatnak a vonatok a ceglédi vonal egyik szakaszán