szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több száz utas, köztük körülbelül hetven gyerek rekedt Pécelnél a Miskolc-Hatvan-Budapest vonalon közlekedő vonaton a hirtelen lezúduló eső miatt. Az utasok leszállításhoz a tűzoltók segítségét kérte a vasúttársaság – közölték a katasztrófavédelemtől.

A Gödöllő felé haladó vonat Pécel után állt meg, mert a lezúduló eső szinte elmosta a vasúti pálya környékét. A szerelvény nem tudott tovább haladni.

A vasúti szakemberek a katasztrófavédelem segítségét kérték a fülkékben rekedt több száz utas, köztük körülbelül hetven gyerek leszállításához. A gödöllői és a fővárosi tűzoltók már megérkeztek a helyszínre. Amíg megszületik a megnyugtató technikai megoldás, vizet osztanak a vonaton tartózkodóknak, majd segítenek az utasoknak eljutni legalább Pécelig.

A Mávinform korábban közölte, hogy a biztosítóberendezés hibája miatt szünetel a vasúti közlekedés az érintett vonalon. Egyebek mellett azt írták: az eső miatt a szakemberek nem tudják elkezdeni a hibaelhárítást.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a Keleti pályaudvarról Gödöllőre, valamint Gödöllőről Budapestre vasúti menetjeggyel és bérlettel igénybe vehetők a BKK bizonyos járatai: az M2-es metró a Keleti pályaudvar és az Örs vezér tere között, valamint a gödöllői (H8-as) HÉV az Örs vezér tere és Gödöllő között.

Rákos és Pécel között vonatpótló buszok is járnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!