szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Parkot ígértek országzászlóval, de egyelőre csak illegális parkoló van az egykori Zöld Pardon eredeti helyén, a Petőfi híd budai hídfőjénél – írja az Index. Az önkormányzat állítólag keresi a megoldást, pályázatot adtak be, de eredmény még nincs.

A Petőfi híd két lehajtójánál tíz évig két szórakozóhely virágzott, a Zöld Pardon és a Rio. A kerületi önkormányzat 2011 őszén bezáratta mindkettőt, mert állítólag zavarták a környéken élők nyugalmát. A Zöld Pardon átköltözött a Lágymányosi hídhoz, de két év után bezárták.

Az önkormányzat parkot és országzászló ígért a Zöld Pardon helyére, de azóta sem alakították azt ki. Az Index munkatársa csak parkoló autókat látott ott, a fű egy része kikopott.

A XI. kerületi önkormányzattól a lap azt a tájékoztatást kapta, hogy a területen a parkolás teljesen illegális, és erről szóltak már a közterület-felügyeletnek. A tervek szerint a területen maradna a zöldfelület, sport- és rekreációs céllal. Be is adtak egy pályázatot a fővárosi tematikus fejlesztési programban, de egyelőre nem tudni, hogy nyernek-e, és ha igen, mikor lesz a megvalósítás – derül ki a cikkből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!