szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elsodródott egy szörfös Balatonfűzfőnél, meghibásodott egy kishajó Siófoknál – a hétvégén is volt dolguk a vízirendőröknek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra június 21-én 10 óra 57 perckor segélyhívás érkezett, hogy a Balatonfűzfő előtti vízterületen, a parttól körülbelül 1000 méterre elsodródott egy szörfös, aki segítséget kért. A balatonkenesei vízirendőrök a helyszínre siettek, ahol a férfi elmondta, hogy a viharos szélben és hullámzásban – elsőfokú viharjelzés volt érvényben – meghibásodott a szörf, ami miatt már nem tudott volna önerejéből visszajutni a partra.

A 39 éves budapesti lakost kimentették a vízből, majd a balatonalmádi kikötőbe vitték.

A vízirendőrök június 21-én 15 óra 45 perckor a Siófok előtti vízterületre mentek, mivel bejelentés érkezett, hogy a parttól mintegy 500 méterre egy vitorlás hajó vesztegelt (elsőfokú viharjelzés volt érvényben). A helyszínen a kishajó vezetője a rendőröknek elmondta, hogy a motor meghibásodása miatt nem tudott visszajutni a kikötőbe.

A rendőrök a szolgálati kisgéphajóval a vitorlást a fedélzetén tartózkodó 55 éves debreceni férfival együtt a kikötőbe vontatták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Sorra oltják az embereket a törlés ellenére

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Az IKEA üzeni, hogy nem engednek be egyszerre mindenkit

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját

Elfogadta a szenátus Biden 1,9 ezer milliárd dolláros mentőcsomagját