szerző:
hvg.hu

A Századvég vezető elemzője, a közmédia bloggere, Habony Árpád londoni cégének ügyvezetője és most már a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. felügyelőbizottsági tagja is – a Népszabadság szerint Lánczi Tamással erősített a dohánycég, amely nemrég egy konzorcium tagjaként elnyerte itthon a dohány-nagykereskedelem monopoljogát.

Mielőtt elnyerte a dohány-nagykereskedelem monopoljogát, szorosabbra fűzte a szálakat a British American Tobacco a kormányoldallal: a cégbírósági iratokból kiderül, hogy Lánczi Tamás, a kormányközeli Századvéget vezető Lánczi András fia, a Századvég vezető elemzője március elején a dohánycég felügyelőbizottsági tagja lett – olvasható a lapban.

Lánczi Tamásnak nem ez az egyetlen megbízatása. Ő Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó Arthur J. Finkelstein amerikai kampányguruval alapított londoni cégének, a Danube Business Consulting Ltd-nek az egyik ügyvezetője is. Ezzel kapcsolatban a Napi Gazdaságnak korábban azt mondta: hatalmas megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhat Arthur J. Finkelsteinnel, és kihívásnak tekinti a felkérést.

Emellett Lánczi Tamás az MTVA hivatásos bloggere is, és lapértesülések szerint csak ezért a munkájáért havi félmillió forint körüli összeget kap.

A Népszabadság emlékeztet, hogy a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. múlt héten nyilvános pályáztatás nélkül, nevetségesen csekély koncessziós díjért kapta meg a dohány-nagykereskedelem milliárdokat hozó monopoljogát itthon. A BAT-nak jól jöhetett az a kormányközeli kapocs, amely Lánczinak megvan – jegyzik meg a cikkben.

Piaci szakemberek 5–12 milliárd forint közé taksálják a „nemzeti trafikellátó” várható hasznát, nem lesznek ugyanis versenytársai, a kormánytöbbség mentesítette az iparűzési adó fizetése alól, és idén mindössze 10, jövőre 100 millió forintot kell kifizetnie a két dohánygyártó közös vállalkozásának koncessziós díjként.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Állami vezetőket is képezne a közszolgálati egyetem

Állami vezetőket is képezne a közszolgálati egyetem

10 ezer óra gyakorlással tényleg profik lehetünk bármiben?

10 ezer óra gyakorlással tényleg profik lehetünk bármiben?

Nagyon akart a magyar válogatott, de most sem sikerült: Észtország-Magyarország 3–3

Nagyon akart a magyar válogatott, de most sem sikerült: Észtország-Magyarország 3–3

Kiderült: napokon belül érkezik a HTC ultrabiztosnak mondott blockchain-mobilja

Kiderült: napokon belül érkezik a HTC ultrabiztosnak mondott blockchain-mobilja

CEU: a genderszak törlése a tanszabadság megsértése

CEU: a genderszak törlése a tanszabadság megsértése

Ázni hagyta feleségét Donald Trump Floridában – videó

Ázni hagyta feleségét Donald Trump Floridában – videó