szerző:
hvg.hu

A tűzoltószövetség alelnöki posztjáról leváltják, a lovagrendben azonban tag maradhat Sisák Imre pásztói politikus, aki keményen zsidózott egy múlt héten elterjedt hangfelvétel tanúsága szerint. A legfurcsább szál a történetben, hogy akit a hangfelvételen szidott, az ő javaslatára lett Pásztó saját halottja, és Sisák az illető temetésén is hosszasan méltatta az elhunytat. Sisák felszólalt a pásztói holokausztmegemlékezésen is.

Lemondatják a Magyar Tűzoltó-szövetség alelnöki posztjáról Sisák Imre pásztói politikust, a Fidesz és az MDF korábbi közös jelöltjét – írta a keddi Népszabadság.

Mint arról beszámoltunk, egy YouTube-videofelvétel tanúsága szerint Sisák, aki a pásztói polgármesteri szék elvesztése után kormánytisztviselői posztot kapott, keményen zsidózik egy korábbi beszélgetésben. A felvétel még polgármestersége idején készülhetett. A felvétel következményeként a Miniszterelnökség utasítására a Nógrád Megyei Kormányhivatal felmentette Sisák Imrét.

Sisák Imre
©

Sisák tagja a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrendnek is, amelynek vezetői közé tartozik Paskai László nyugalmazott bíboros is. A lovagrendnél a lapnak azt mondták, bár a rend szellemiségétől idegen, amit Sisák mondott, kizárási eljárás csak akkor indulhat, ha valaki súlyosan megsérti a katolikus egyház tanítását. Ez viszont most nem áll meg, úgyhogy Sisák maradhat a rendben. 

A Népszabadság felidézi, mit mondott Sisák: az a probléma, hogy a "piszkos zsidóknak" csak a "saját zsebük" fontos. Bár akadt egy-két zsidó ismerőse, Sisák nem volt velük közvetlenebb kapcsolatban. Egészen addig, amíg "ez a Krämer" be nem került a pásztói testületbe. Na, "ezen az egyetlen emberen keresztül megtapasztaltam, hogy milyen aljas, piszkos egy népség" – fejtette ki. Krämer László 2006 és 2010 között volt Pásztón képviselő az MSZP színeiben.

A legfurcsább szál

A legfurcsább szál a történetben, hogy amikor Krämer László meghalt, a pásztói közgyűlés éppen Sisák javaslatára döntött úgy, hogy saját halottjának tekinti. Sőt, a temetésen Sisák hosszasan méltatta az elhunytat.

A kormányhivatali pozíciójából kirúgott politikus felszólalt a holokauszt hetvenedik évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen is. Dömsödi Gábor pásztói polgármester felidézte, hogy a zsidótemetőben tartott rendezvényen ő is beszédet mondott, és szóvá tette, hogy körükben is van olyan személy, "aki antiszemita megnyilvánulásai miatt méltatlan a megemlékezéshez". Ránézett Sisákra, aki erre "vörös arccal, dúlva-fúlva elhagyta a helyszínt" – idézte fel Dömsödi.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

Mentse meg a családját az érzelmi csődtől!

Hatos lottó: Dan Brown-regénybe illő számokat húztak

Hatos lottó: Dan Brown-regénybe illő számokat húztak

Hamarabb árulják a OnePlus 6T-t, mint ahogy bejelentik?

Hamarabb árulják a OnePlus 6T-t, mint ahogy bejelentik?

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

A sínen landolt egy karambolozó autó a Dózsa György útnál

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt

Kövér László: A kultúrharcnak a Fidesz húsz éven át elszenvedője és nem alakítója volt

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet

Aki most dob piacra egy panellakást, már karácsonyra a pénzénél lehet