szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik a Legfőbb Ügyészséghez fordul Tiffán Zsolt fideszes országgyűlési képviselő egyik Facebook-bejegyzése miatt, mivel szerintük a politikusnak információi lehetnek korrupciógyanús ügyekről, de szerintük a képviselő nem tett feljelentést.

Szilágyi György, a Jobbik képviselője szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, Tiffán Zsolt a közösségi portálon azt írta: "amúgy tudjuk, kik osztják az észt a megyében közülünk. Összesen két emberről van szó. Pedig nem egy pártban vannak, mégis ők osztják le a lóvét. Ha kell, a sajátjaikra törnek, csak azért, hogy mások semmit se tehessenek. Viktor! Vedd már észre! Ezek maffiózók!"

A jobbikos politikus ezzel kapcsolatban azt írta, Tiffán Zsolt a beidézett bejegyzése alapján nagy valószínűséggel tudomással bír olyan bűncselekményekről, amelyekkel kapcsolatban mint hivatalos személyt feljelentési kötelezettség terhel, ennek elmulasztása bűncselekmény.

Mivel nem tudnak arról, hogy ezt Tiffán Zsolt megtette volna, kezdeményezték a legfőbb ügyésznél a felmerült cselekmények feltárását, valamint a fideszes országgyűlési képviselő felelősségének megvizsgálását is - olvasható a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Borúlátó Budapest: kevesen hiszik, hogy a járvány után több pénze lehet a fővárosnak

Borúlátó Budapest: kevesen hiszik, hogy a járvány után több pénze lehet a fővárosnak

Donald Tusk odamondott az illiberális válságkezelésnek

Donald Tusk odamondott az illiberális válságkezelésnek

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé