szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A MÁV-Start 2112 személykocsiján "sínek közé pottyantós illemhelyek" vannak, míg az európai színvonalú, zárt tartályos vécék 551 járműben kaptak helyet. 10-15 év még kell, hogy előbbiek teljesen eltűnjenek.

Tizenöt-húsz év múlva szorulhatnak ki a vasúti forgalomból az utolsó nem zárt vécével rendelkező járművek - írja a szombati Népszabadság a MÁV-Start Zrt. tájékoztatására hivatkozva.

A lap ismerteti, hogy a vasúttársaság 2112 személykocsiján "sínek közé pottyantós illemhelyek" vannak, míg az európai színvonalú, zárt tartályos vécék 551 járműben kaptak helyet. Megjegyzik: új gyártású vagy főjavított vagonokat már csak zárt szennyvízrendszerrel lehet forgalomba helyezni.

A cikk évente 110-140 új vagon szolgálatba állításával kalkulál, a MÁV ugyanakkor azt is jelezte: egyes kocsitípusoknál vizsgálják a hullócsöves vécék műszaki átalakításának lehetőségeit is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!