szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Félmilliárdot vert el uniós pénzből a fideszes városvezetés Rakamazon egy természeti értékeket bemutató házra, amely azóta is üresen áll - derült ki az RTL Klub kedd esti Híradójából.

A Tisza és környékének élővilágát lett volna hivatott bemutatni a turistáknak az a rakamazi ház, amelyre félmilliárd forintot költöttek el uniós forrásokból, és amely nem csak hogy üresen áll, de egyenesen életveszélyes állapotban van - adta hírül az RTL Klub Híradója kedden este. A házban beszakadt a padló és a mennyezet, csupa egérürülék és pókháló minden, és csupán néhány kitömött állat áll benne.

Az önkormányzat ügyvédje szerint az alakja miatt teknősbéka háznak nevezett épület tetőszerkezetének kivitelezése helytelenül, nem az eredeti terveknek megfelelően történt, ami viszont elkészült, az tűzvédelmi szempontból nem megfelelő. Azért a tábla még ott áll az üres épület előtt, amely jelzi, hogy 520 millió forintot kapott a település a ház megépítésére. Illetve nem csak az épületre, hanem egy elektromos csónakokkal ellátott vízi tanösvény és egy kikötő építésére, a békanyálas poshadt vízben azonban egy dabar csónak sincs.

Az előző, Farkas Ernő vezette fideszes városvezetés az összes pénzt elköltötte, hangzott el a riportban, mégsincs használatba vételi engedélye. Az új, független polgármester attól fél, hogy az EU visszaköveteli tőlük a pénzt, márpedig félmilliárd forintot nem tudnának kifizetni. Az ügyben feljelentést is tettek, a rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Lemondhat az atlétikai világbajnokságról Budapest, ha nem épül meg a Diákváros

Karácsony: Lemondhat az atlétikai világbajnokságról Budapest, ha nem épül meg a Diákváros

A Huawei még idén több mint 300 millió készülékre tenné elérhetővé új operációs rendszerét

A Huawei még idén több mint 300 millió készülékre tenné elérhetővé új operációs rendszerét

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren

Videó: Kigyulladtak a Vivo telefonjai a hongkongi repülőtéren