szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két magyar állampolgártól foglalt le csempészcigarettát és 131 hamis DVD-t a NAV a Keleti pályaudvarnál. Az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A NAV munkatársai a Keleti pályaudvar környéki utcákban lettek figyelmesek a két személyre, akik egy olyan üzletbe mentek be, ahol korábban a pénzügyőrök már jelentős mennyiségű illegális cigarettát is találtak – fogalmazott közleményében az adóhatóság.

A pénzügyőrök az üzletben ellenőrizték a két személyt, akiknél 20-20 csomag különféle magyar adójegy nélküli cigaretta volt, de az átvizsgálás során az egyiküknél 131 jogvédelem alatt álló illegálisan másolt filmeket tartalmazó DVD-t is találtak. A cigit és a DVD-ket is lefoglalták.

A magyar adójegy nélküli cigaretta birtoklása miatt jövedéki törvénysértés alapján 30-30 ezer forint bírság kiszabása várható, míg a több mint 300 ezer forint értékű jogvédelem alatt álló DVD-k előállítása miatt szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűncselekmény miatt büntető feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!