szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megszüntették az eljárást az Y-GEN aktivistái ellen a plakáttépési ügyben. A bíróság kimondta: az idegenellenes plakátok leszaggatása politikai véleménynyilvánítás.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság megszüntette az Y-GEN Egyesület, az Együtt társult ifjúsági szervezetének aktivistái ellen indult szándékos rongálással elkövetett tulajdon elleni szabálysértési eljárást – közölte a szervezet.

Mint írták, a bírósági végzés kimondta, hogy az aktivisták tette nem volt veszélyes a társadalomra, és senki más alapjogait nem korlátozta, így a szabálysértés tényállása nem valósult meg.

A bíróság megállapította, hogy az aktivisták azzal, hogy letépték a kormány által kihelyezett, bevándorlóellenes, uszító és gyűlöletkeltő plakátot, az Alaptörvény által biztosított alapjogukkal, a véleménynyilvánítás szabadságával éltek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Ingyen marihuánát adnának a koronavírus elleni oltásért Washingtonban

Ingyen marihuánát adnának a koronavírus elleni oltásért Washingtonban