szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A volt köztársasági elnök évek óta támogatja a Máltai Szeretetszolgálatot. A múlt héten a Keleti pályaudvarnál és a II. János Pál pápa téren önkénteskedett, elkísérve a szeretetszolgálat munkatársait, akik minden nap mozgó rendelővel segítik a migránsokat.

Sólyom László volt köztársasági elnök a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkénteseként töltött el egy estét a Keleti Pályaudvarnál, ahol a szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelője minden nap egészségügyi ellátást nyújt az összegyűlt menekülteknek. Sólyom László hosszú évek óta támogatja a Máltai Szeretetszolgálat programjait – írták a szervezet honlapján.

Sólyom múlt csütörtökön a pályaudvar előtt és a közeli II. János Pál pápa téren várakozó menekült családok helyzetével ismerkedett a szeretetszolgálat önkénteseként.

Hasfájós gyerekeknek bontja a háztartási kekszet:

©

Volt kereslet a kekszre:

©

Indulás előtt kiosztják a felszerelést és az adománycsomagokat:

©

A felszerelés szétosztása után elindul a csapat. Az orvos és az ápoló munkáját önkéntesek segítik:

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!