szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Volt élettársát és 2 éves fiát veszélyeztette egy dunavecsei férfi vezetés közben. A büntetlen előéletű vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, vele szemben a járási ügyészség felfüggesztett börtön és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt vádat emelt egy 36 éves dunavecsei férfi ellen, aki 2014. október 31-én Szalkszentmártonban autóval úgy előzte meg volt élettársa gépkocsiját, melyben közös gyermekük is utazott, hogy nem tartott oldaltávolságot, majd hirtelen lefékezve előttük keresztbe állt az úton.

A 36 éves férfi és volt élettársa 2008-tól 2014. október 26-ig éltek együtt, kapcsolatukból egy fiúgyermek is született. A kapcsolat megszakítása után a fiú az anyjánál maradt, de az őszi szünidőben apjánál is volt.

2014. október 30-án a gyermek a vádlottnál volt, de a megegyezés ellenére a vádlott a 2 éves fiút nem vitte vissza a volt élettársához. Az anya 2014. október 31-én délelőtt a barátja által vezetett autóval elment a vádlott dunavecsei otthonába és elvitte a gyermeket, majd elindultak haza, Szalkszentmárton irányába.

A vádlott gépkocsival utánuk ment és Szalkszentmárton lakott területén utolérte őket. A vele azonos irányba haladó gépkocsit úgy kezdte előzni, hogy szándékosan nem tartott oldaltávolságot. Az előzés után pedig hirtelen visszatért a volt élettársát és gyermekét szállító autó elé és előttük keresztbe fordulva megállt.

A vádlott ezzel a megelőzött autót hirtelen fékezésre és irányváltoztatásra kényszerítette, a sofőr és az utasok életét közvetlen veszélynek tette ki.

A büntetlen előéletű vádlott szabadlábon várja a tárgyalást, vele szemben a járási ügyészség felfüggesztett börtön és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta. Bűnössége kérdésében a Kunszentmiklósi Járásbíróság fog dönteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt

Gödörbe lépett a magyar ipar már a harmadik hullám előtt

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Fauci: Ezt a 9 helyet kerüljük el a koronavírus-járvány idején

Amikor a németek tették azt, amiért lenézték a lengyeleket – 1991. március 8.

Amikor a németek tették azt, amiért lenézték a lengyeleket – 1991. március 8.