szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány 25 millió 892 ezer forinttal hozzájárul a KÖZOP-ból a szegedi új Tisza-híd környezetvédelmi hatástanulmányának elkészítéséhez és a környezetvédelmi engedély megszerzéséhez. Az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

A környezetvédelmi hatástanulmány és engedély megszerzésének határideje ez év utolsó napja. Csúszás esetén nem a KÖZOP-ból, hanem saját forrásból kell finanszírozni a projektet.

A szegedi önkormányzat már korábban megrendelte a híd megvalósíthatósági tanulmányát. Ez lesz az alapja a 2014–2020 közötti időszakra tervezett hídépítésnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MÁV: Késéseket és járatkimaradásokat okozott a vihar

MÁV: Késéseket és járatkimaradásokat okozott a vihar

A bécsi parlament mellett kivirágzik a villamosmegálló

A bécsi parlament mellett kivirágzik a villamosmegálló

Mégsem fellebbeznek Kaletáék, jogerős az ítélet

Mégsem fellebbeznek Kaletáék, jogerős az ítélet