szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Átadták szerdán a felújított Nyugati teret Budapesten. A lepukkant aszfaltot díszburkolatra cserélték, átépítették az aluljáróba vezető lépcsőt, és nagyobb lett a zöldfelület.

Az átalakításkor lebontották a téren lévő áruház külső lépcsőjét, az aluljáróba vezető lépcső pedig keskenyebb és rövidebb lett. Egy úgynevezett kiülős lépcsősort is kialakítottak. A tér tágasabb, és az új burkolatnak köszönhetően világosabb lett. Felújították a gépészetet, köztük a vízjátékot is. A korábban modernizált óra a helyén maradt, és díszkivilágítást kapott.

A tér felületei antigraffiti bevonatot kaptak, és hamarosan négy újabb, nagyfelbontású térfigyelő kamerát helyeznek ki. A felújítás öt hónapig tartott, és 509 millió forintba került. A tervek között szerepel, hogy gyalogátkelőt alakítanak ki a Bajcsy-Zsilinszky úton – hangzott el az átadáson.

©
©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Íme az ötös lottó nyerőszámai

Íme az ötös lottó nyerőszámai

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Az olasz maffia is megtalálta a legjobb pénzforrást: az uniós pénzeket

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket

Magyarország laborjában is szigorítanak és felpörgetik a teszteléseket