szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Budapesti Zsidó Hitközség peren kívül egyezne meg Schwezoff Dáviddal, akit áprilisban hívott vissza ügyvezető igazgatói pozíciójából a hitközség, és aki az elmaradt végkielégítése miatt munkaügyi pert indított, írja a Magyar Nemzet.

Schwezoff Dávidot 2014-ben választották meg a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatójává, miután az azóta Lázár János tanácsadójává kinevezett Zoltai Gusztáv lemondott. Röviddel a megválasztása után nyilvánosságra került, hogy Schwezoff korábban transzvesztita előadóművészként és katolikus kántorként is dolgozott. Októberben a közgyűlés még a posztján hagyta, de idén januárban egy rendkívüli közgyűlés mégis elmozdította őt.

Mint ahogy a Magyar Nemzetnek nyilatkozott, Schwezoff értékeli a korábbi munkáltatója igyekezetét az ügy rendezésére, de "annak összeszerűségében és részleteiben további egyeztetésre van szükség." Schwezoff ügyvezető igazgatóként nagy lendülettel kezdett munkába: a Mazsihisz megtisztítását, vélt korrupciós ügyek feltárását ígérte. A lap úgy tudja, ha nincs megegyezés, a bíróság akár 30 milliós kártérítésre is kötelezheti a BZSH-t.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában

Zúgolódnak a karanténba kényszerített teniszezők Ausztráliában