szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Erre hivatkozva nem hozott le a nemzeti hírügynökség egy MSZP-s közleményt, ami Tiborcz és Orbán Ráhel festményvásárlására reagált, pedig az esküvőjükről az MTI is hozott le fotót. A miniszterelnök veje milliárdos értékben nyert el közbeszerzéseket, gyarapodásáról a közmédia is rendszeresen tudósít. A Fidesz kampányrendezvényeinek is gyakori szereplője.

Közleményt juttatott el az MTI-hez Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő, vagyonosodási vizsgálatot követelve Tiborcz István, a miniszterelnök veje ellen. Bangóné arra a hírre reagált, amely szerint Orbán Ráhel és férje, Tiborcz hétmillió forintért vett két műalkotást a Kieselbach aukcióján.

"Felháborítónak tartjuk, hogy az Orbán-kormány csak nyomorúságos fizetést ad az embereknek, miközben a közpénzekbe nyúlkáló miniszterelnök veje 7 millió forintot költött két festmény megvásárlására" – írta volna az MSZP-s politikus a Magyarnarancs Online beszámolója szerint.

Az MTI azonban nem hozta le a közleményt, arra hivatkozva, hogy a náluk közzétett hírek nem sérthetik mások személyhez fűződő jogait, "különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira". Kivéve akkor, ha egy személyében érintett magánember ad közre reakciót. Tiborcz Istvánt tehát nem tartják közszereplőnek.

Az alábbi fotót Tiborczék esküvőjén egyébként a kormányfő hivatalos fotósa, Burger Barna készítette. Fotóit az MTI is lehozta.

©

Habony Árpáddal, a miniszterelnök nem tudni hol alkalmazott tanácsadójával is hasonló volt a helyzet: a rendőrség arra hivatkozva nem árulta el, hogy megbírságolták-e, hogy nem közszereplő – ezt amúgy a Belügyminisztérium sajtósa döntötte el. A Fővárosi Törvényszék azonban felülbírálta ezt, és hivatalosan is kimondta, hogy Habony közszereplő.

Közszereplő-e Tiborcz?

Tiborcz István volt cége milliárdos értékben nyert el közbeszerzéseket, ezügyben a rendőrség és az Európai Csalásellenes Hivatal is nyomoz. Gyarapodásáról a közmédia is rendszeresen tudósít. Orbán Viktor Facebook-oldalán rengeteg kép jelent meg róla, az MTI fotóin is gyakran szerepel. A Fidesz kampányrendezvényeinek, a legnagyobb bulvárlapok címoldalainak is szereplője. Esküvője nagy nyilvánosság előtt zajlott. Mindezek ellen sosem tiltakozott.

Ezen a 2014-es képen nem nevesítette őt az MTI
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

Kedvez az autófeltöréseknek a kijárási tilalom

MNB: Nem érhet senkit hátrány, ha a moratóriumot választja

MNB: Nem érhet senkit hátrány, ha a moratóriumot választja

Állítólag ezeket az iPhone-okat már nem fogja támogatni az Apple

Állítólag ezeket az iPhone-okat már nem fogja támogatni az Apple