szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Elképzelhető, hogy a menekültek Makó térségében is megjelenhetnek, a román-magyar határnál - mondta csütörtök este Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a városban rendezett lakossági fórumon.

A magyar-román határnál is feltűnhetnek menekültek Lázár János szerint, ha a szlovén és osztrák határt valóban lezárják - hangzott el a Miniszterelnökséget vezető miniszter makói lakossági fórumán. Lázár János szerint szükség esetén a hármashatár és Mezőhegyes között épülhet meg a határzár.

A kormány korábban többször is meglebegtette, hogy ha kell, a román határon is kerítést épít.

Szeptember közepén meg is kezdődött ennek az előkészítése a magyar, a szerb és a román határ metszéspontjában található Kübekházánál. Akkor a köztévé szerint facölöpökkel jelölték ki a leendő határkerítés helyét onnan, ahol befejeződik a szerb-magyar határra kiépített műszaki zár. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Most a fiatalabbakra veszélyesebb a járvány

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Több mint hatezer kisebb földmozgást észleltek Izlandon

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly

Mintha nem is lenne válság: 39 százalékkal nőtt a 4iG árbevétele tavaly