szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szakiskola tanműhelyében támadt rá társára a héten egy 18 éves diák Komáromban. Azt hitte, az illető fenyegeti őt egy hamis Facebook-profilról, ezért vett revánsot, de kiderült: tévedett. A támadó szabadlábon védekezhet.

Súlyos testi sértés kísérletével gyanúsítanak egy 18 éves komáromi diákot – írta honlapján a megyei rendőr-főkapitányság.

A gyanúsított, T. P. november 3-án, kedden berontott az iskola tanműhelyébe, minden előzmény nélkül belemarkolt a széken ülő iskolatárs hajába és felemelte, majd ráfogott a nyakára és egy lendülettel a falhoz lökte. Többször bele is rúgott, ütött iskolatársába.

Korábban a tanároknak is feltűnt a két iskolás közötti feszültség, egyikük osztályfőnöke akkor értesítette a rendőrséget, amikor diákja november 5-én már nem mert bemenni az iskolába a korábbi fenyegetések és bántalmazások miatt.

©

Nyomozás közben kiderült, hogy a bántalmazó azt hitte, "ellenfele "készítette azt a hamis Facebook-profilt, amelyről több tanulónak, köztük neki is fenyegető üzeneteket küldött. Ezért állt bosszút a sértetten. Később azonban kisült, hogy a gyanúsított rossz személyen vezette le dühét, az üzeneteket ugyanis nem ő, hanem egy másik iskolatársuk küldte neki a közösségi oldalon.

T. P. ellen eljárás indult, szabadlábon védekezik.

A hvg.hu-n nemrég jártuk körül a cyberbullying, azaz a főként tinédzsereket érintő internetes zaklatás témakörét. A zaklatásnak – amely telefonra küldött üzeneteket, gyalázkodó sértegetéseket, személyes információk, képi tartalmak nyilvánossá tételét jelentheti – egy felmérés szerint a magyar 11–17 évesek 59 százaléka volt már kitéve.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken

Egykor emberek jártak ezeken a helyeken