Bicsérdi Ádám
Bicsérdi Ádám
Tetszett a cikk?

Fegyveres TEK-eseket látott tudósítónk vasárnap este a Groupama Sportaréna környékén, ahová Orbán Viktort is várják - mindezek ellenére a rendőri készültség átlagosnak tűnik. A magyar-norvég visszavágóra 7 óra körül kezdték el beengedni az embereket. A Népligetnél "in memoriam Fülöp" sálak tűntek fel, kivonult a Fidesz is aláírást gyűjteni.

Máris remek a hangulat a Népligetnél az aluljáróban, másfél órával a magyar-norvég meccs előtt - írta tudósítónk a helyszínről. A Groupama Aréna környékén In memoriam Fülöp sálakat is látni. (Fülöp Márton volt válogatott kapus 32 éves korában, csütörtökön hunyt el rákban.) Kivonult a Fidesz is aláírást gyűjteni a kvótarendszer ellen.

©

Este 7 óra körül kezdték el beengedni az embereket a stadionba. A rendőri készültség átlagos, bár vannak fegyveres TEK-esek is. Inkább a környező utcákban látni sok rendőrautót. Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz a meccsen, amit a rendőrség biztosít.

A norvég himnusz a meccs programfüzetében
©

Tudósítónk megerősítette, hogy a beengedés szigorúbb lett, de szépen lehet befele haladni. A nézők többsége azért még kint melegít - írta. Minden bejáratnál kb. 20 rendőr posztol. Az aluljáróban fél 8 felé már alig lehetett megmozdulni. A norvég szurkolókat békésen fogadják a magyarok.

8 órára a fele közonség már bejutott a stadionba, a norvégok szektora is kezdett megtelni a nézőtéren. A beengedésnél mindenkitől személyit kértek, ahogy igérték - jelezte munkatársunk. Mindkét válogatott elkezdte a melegítést. Hangosbemondón kértek mindenkit, hogy a helyét foglalja el, ne a lépcsőkön álljon.

Fél 9-re elfoglalta helyét Mészöly Kálmán és fia, Mészöly Géza, Schmitt Pál volt köztársasági elnök, Deutsch Tamás MTK-elnök és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter is. Feltűnt Farkasházy Tivadar is. A meccs előtt közvetlenül Fülöp Mártonra emlékezett a tömeg, mindenki állva tapsolt, elsorolták pályafutása főbb állomásait. Később, a meccs közben is skandálták a nevét. Megemlékeztek Várhidi Pálról, az Aranycsapat keretének tagjáról, későbbi sikeres edzőről is.

©

Szigorított biztonság

A párizsi merényletek miatt szigorúbb biztonsági intézkedéseket rendeltek el az Európa-bajnoki pótselejtezős mérkőzésen, a kapuk korábban nyitnak, a beléptetés ideje lényegesen tovább tart majd. A mérkőzés egyperces gyászszünettel kezdődik.

Minden szurkoló személyazonosságát megvizsgálják a biztonsági szolgálat tagjai a 20.45 órakor kezdődő találkozó előtt, ezért arra kérnek mindenkit, hogy időben érkezzen meg a Groupama Arénához. A stadion kapuit a meghirdetettnél korábban, 18.15 órakor nyitják ki, és a beléptetésnél a jegyeket minden esetben összevetik a személyazonosító okmányokkal (ez szurkolói kártya is lehet) - figyelmeztetett jó előre az MLSZ.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól

Itt a teliholdas videóklip Péterfy Boriéktól