szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A budai Várnegyedben helyezik el a Belügyminisztériumot és a Nemzetgazdasági Minisztériumot – az erről szóló határozat a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A Belügyminisztérium az Országház utca 28-32., illetve az Úri utca 49-51. szám alatti épületegyüttesbe költözik, míg a Nemzetgazdasági Minisztérium a Szentháromság tér 6. szám alatt kap helyet.     

A kormány felkérte a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy folytassa le az egyeztetéseket a Magyar Tudományos Akadémia elnökével az érintett ingatlanok tulajdoni helyzetének rendezéséről.     

A kormány a nemzeti fejlesztési minisztert pedig arra utasította, hogy tegye meg a szükséges intézkedéseket a Belügyminisztérium felszabaduló épületeinek értékesítésére, illetve hasznosítására, azzal a kikötéssel, hogy mindkettő az állam számára legelőnyösebb feltételekkel történjen.     

A határozat kitér arra is, hogy a Szentháromság tér 6. szám alatti, egykori pénzügyminisztériumi épületet eredeti állapotában kell helyreállítani, és gondoskodni kell az ott működő Magyar Nemzeti Levéltár elhelyezéséről is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!