szerző:
hvg.hu

Óraadó tanároknak, könyvelőknek is fizetniük kell a dupla szeméttdíjat, azaz olyan vállalkozásoknak, akiknek soha nem volt szemete. A Zempléni Városok Szövetsége törvébymódosítást kezdeményez.

Még október közepén írta meg a hvg.hu azt az abszurd történetet, hogy egy kelet-magyarországi hulladékkezelő megpróbál minden céget kötelezni arra, hogy fizessen szemétszállítási díjat, akkor is, ha a cégnek nincs, és soha nem is volt szemete. (Hogy hogyan szedi be a hulladékkezelő a díjat, és milyen levelet küld a vállalkozóknak, arról részletesen itt olvashat)

Cikkünkre akkor nem reagáltak a térség polgármesterei, ám most úgy tűnik, feltűnt nekik is a dupla szemétdíj ügye. A Zempléni Városok Szövetsége ugyanis most a térség két országgyűlési képviselőjéhez (Mengyi Rolandhoz és Hörcsik Richárdhoz) fordultak, hogy kezdeményezzék a törvény megváltoztatását. A polgármesterek azt akarják elérni, hogy azok, akik lakóhelyükre jelentették be a vállalkozás székhelyét, ne fizessenek dupla szolgáltatási díjat.

A polgármesterek levélben azt is kifogásolják, hogy miért kell a közszolgáltatást igénybe venni azoknak, akik tevékenysége nem jár hulladékkal.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!