szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Részben sikkasztással, hamis tanúzással és ügyvédi visszaéléssel vádolták a sztárügyvédet, Ruttner Györgyöt, akit pénteki ítéletében végül minden vádpont alól felmentett a Székesfehérvári Járásbíróság.

Többek között Stohl Andrást és Damu Roland védőügyvédje mosolyogva fogadta az első fokú ítéletet pénteken – tudta meg a Bors. Az ügy még 2012 októberében kezdődött, amikor Ruttner György vállalta, a Kozák testvérpárnak egy hónappal később visszafizet harminc-harminc millió forintot. Ám Ruttner beismerte, ez csupán színlelt szerződés volt, és a pénzt a saját céljaira használta. Kozákék pedig feljelentették.

©

Az ítélet hallatán a Kozák testvérpár elmondta, hogy nem hagyják annyiban az ügyet. Ugyan nem akarják az ügyvédet börtönbe juttatni, ugyanakkor a pénzüket továbbra is szeretnék visszakapni, mert állításuk szerint Ruttner azóta sem fizette vissza a kölcsönt.

A tárgyalás során a sztárügyvéd az utolsó szó jogán elmondta, hogy hatalmas adóssága és három gyermeke miatt kényszerült a hitelfelvételre. Több mint négy éve árulja birtokát, de vevőt azóta sem talált rá. Végül azt is hozzátette, hogy a kölcsönt visszafizette. Az első fokú ítélet mindezt figyelembe vette, amikor kimondta, hogy nem bűnös.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!