szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy évre újra börtönbe kell vonulnia Hunvald Györgynek, miután a Szegedi Ítélőtábla már helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék elsőfokú végzését – írta a Magyar Idők.

Az MSZP egykori, VII. kerületi polgármesterét kétszer is elítélték, először jogerősen hivatali visszaélésért és magánokirat-hamisításért egy év szabadságvesztésre, egy másik ügyben pedig hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért két év hat hónapra – idézte fel a Magyar Idők.

Az egykori kerületvezető viszont összesen két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban, de mindkét bíróság úgy határozott, hogy a volt politikus ezalatt kitöltötte teljes büntetését.

A különbségre a vádat képviselő Központi Nyomozó Főügyészség figyelt fel, és július 16-án a Fővárosi Törvényszéken különleges eljárásban indítványozta a fogva tartás utólagos beszámítását. Erről a törvényszék az ügyészi indítvánnyal egyezően döntött. Akkor közölték, hogy a jogerős ítéletben helytelenül szerepelt a fogva tartással kapcsolatos számítás, mivel az előzetesből csak egy évet lehet beszámítani.

Ezt tette helyre a Fővárosi Törvényszék a végzésében, amely ellen Hunvald fellebbezett, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára. A másodfokú bíróság helybenhagyta a fővárosi végzést és megállapította, hogy Hunvald György így csak két és fél évet töltött ki az összesen három és fél évnyi büntetéséből. Ez a lap szerint a gyakorlatban azt jelenti, hogy a politikusnak mintegy tizenegy hónapra még vissza kell térnie a börtönbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kína bekapcsolta a mesterséges Napját, 150 millió Celsius-fokot termel

Kína bekapcsolta a mesterséges Napját, 150 millió Celsius-fokot termel

Szándékosan gázoltak el szemtészállítókat, akik egy boltban kerestek menedéket

Szándékosan gázoltak el szemtészállítókat, akik egy boltban kerestek menedéket

Nem bolond, hanem kamasz – L. Stipkovits Erika a felnőtt és a serdülő agy különbségeiről

Nem bolond, hanem kamasz – L. Stipkovits Erika a felnőtt és a serdülő agy különbségeiről