szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Januárban meghosszabbítják a soroksári nő két évvel ezelőtti meggyilkolása miatt indított nyomozást a Magyar Nemzet szerint. A rendőrök két tettest keresnek, a DNS-üket már külföldi adatbázisokon futtatják végig.

A rendőrség kiemelt életellenes ügyek főosztálya a soroksári gyilkosság helyszíne, az elkövetés módja és a beszerzett adatok alapján megrajzolták a lehetséges gyilkosok bűnügyi profilját – írja a Magyar Nemzet.

A 36 éves soroksári Kardosné Gyurik Krisztinát 2013 szeptemberében ölték meg a XXIII. kerületi Szigetdűlő kerékpárútjánál, ahol rendszeresen futni szokott.

A lap azt írja, hogy a rendőrség a kocogó nő meggyilkolásának helyszínén talált DNS-minták alapján két – elképzelhető, hogy külföldi – elkövetőt valószínűsít, akik nem állnak vér szerinti rokoni kapcsolatban egymással. Az egyik elkövető volt a domináns, a másik viszont vélhetően fiatalabb, ezért neki alárendelt szerepet játszott. Matrózcsomókkal kötözték meg a nőt.

A rendőrség tudja, hogy az alárendelt személy segített lefogni a nőt, míg a domináns elkövető kínozta, megerőszakolta és megfojtotta. A megtámadott nő harcolt az életéért, vérző sérüléseket okozott mindkét támadójának, a domináns gyilkosról tudható, biztosan annyira megsérült, hogy sérüléseire a környezetének ki kellett találnia valamilyen indokot, például hogy balesetet szenvedett. A rendőrség szerint az is nyilvánvaló, hogy a két tettes közül legalább az egyik jól ismerte a bűncselekmény helyszínét.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a két ismeretlen tettes DNS-mintájának összehasonlítása az Európai Unió adatbázisában nyilvántartott szexuális bűnözők, illetve gyilkosok DNS-ével jelenleg is tart. A magyar adatbázisban nem találtak egyezést. A nyomozás 2016. január 26-án lejáró határidejét biztosan meghosszabbítják, akár van konkrét gyanúsított, akár nincs – írja a Nemzet.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Egy kicsit mindenféle az új Citroen C5 X

Hétfő délután érkezik a rossz idő

Hétfő délután érkezik a rossz idő

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló

Rinocéroszságunkhoz nem fér kétség – könyvajánló