szerző:
MTI / hvg.hu

A rendőrség szerint egy hirdetőoszlopokat védő cég két embere inzultálta az oszlopok eltávolításával megbízott egyik munkást. A vagyonőrök ügyvédje szerint semmilyen tettlegességre nem került sor.

Garázdaság gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy 40 és egy 48 éves budapesti férfi ellen, akik a rendőrség gyanúja szerint erőszakosan léptek fel egy budapesti hirdetőoszlop bontását végző munkással szemben – közölte honlapján a rendőrség pénteken.

Közleményük szerint még szerdán a XI. kerületben egy hirdetőoszlopnál szóváltás alakult ki a bontási munkálatokat végző munkások, illetve egy vagyonőri cég két alkalmazottja között. A vagyonőrök követték a sértettet, aki a helyszínről távozott, majd megállt a IX. kerületi Kvassay Jenő úton, egy benzinkúton. A rendőrség közleménye szerint a vagyonőrök szidalmazni kezdték a sértettet, erőszakos magatartást tanúsítottak vele szemben, s miközben megpróbálta elhagyni a helyszínt, egyikük megrongálta a gépkocsiját.

Az eset a Bartók Béla úti oszlopok eltávolítását követően történt - tudtuk meg a két vagyonőrt képviselő ügyvédtől, Böröczky Kornéliától, aki szerint szó sincs arról, hogy a munkást követte volna a két vagyonőr, egyszerűen összefutottak a benzinkútnál, és ott folytatták azt a szóváltást, amelybe már az oszlopnál bele keveredtek. Az ügyvéd szerint nem volt semmilyen tettlegesség, viszont a munkás távozáskor elsodorta az egyik vagyonőrt, amely térdsérülést szenvedett és járógipszet kapott.

A rendőrség viszont a vagyonőröket állította elő szerdán és őket hallgatták ki gyanúsítottként. A vagyonőrök szabadlábon védekeznek, velük szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya folytatja az eljárást. Ügyvédjük viszont azt mondja, magánvádas eljárást kezdeményez a vagyonőr elsodrása ügyében a bíróságon.

Az esetről csütörtökön írtunk a Népszabadságra hivatkozva. A lapnak az oszlopok tulajdonosának, a Mahir Cityposternek az ügyvédje, Magyar György nyilatkozott arról, hogy az oszlopokat védő biztonsági cégnél razziáztak a rendőrök, és két embert ki is hallgattak. A miniszterelnök szemében kegyvesztetté vált Simicska Lajos oszlopai ellen folytatott fővárosi háború hátteréről itt olvashat bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!