szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két férfi először elrabolta a látássérült férfi táskáját, benne pénztárcájával, kulcsával irataival, majd elmentek a lakására, és a kulccsal be akartak jutni, de megzavarta őket a férfi fia, így elmenekültek. A héten fogták el őket a rendőrök, előzetesbe kerültek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi rendőrkapitánysága eljárást indított rablás bűntett és lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt P. László 30 éves budapesti lakos és egy 29 éves pusztadobosi férfi ellen – olvasható a rendőrség honlapján.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két férfi 2015. szeptember 1-jén 21 óra 45 perc körül egy Pasaréti úti buszmegállóban megpróbálta lerántani a sértett válláról annak táskáját. A látássérült férfi, hogy ezt megakadályozza, ráfogott a táskájára, emiatt dulakodás alakult ki a három férfi között. A sértettet a földre rántották, majd a megszerzett táskával, benne a sértett pénztárcájával, személyes irataival, lakáskulcsával és mobiltelefonjával együtt elmenekültek a helyszínről.

Az elkövetők 45 perc elteltével megjelentek a sértett XIV. kerületi lakásánál és a korábban eltulajdonított kulccsal megpróbáltak bejutni a lakásba. A két férfinak sikerült kinyitnia az ajtó biztonsági rácsát, de az ajtót már nem tudták, mert a sértett fia megzavarta őket. P. László és társa elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a két férfit január 11-én Kispesten elfogták, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket. Velük szemben – őrizetbe vételük mellett – a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi rendőrkapitánysága folytatja le, egyben előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, amelyet az illetékes bíróság január 13-án elrendelt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felhős és esős lesz a péntek, a hegyekben még hó is eshet

Felhős és esős lesz a péntek, a hegyekben még hó is eshet

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Hol áll a Puskás Aréna „Orbán-alagútja“ a világ titkos járatainak mezőnyében?

Az új rendelet home office-t ír elő a közigazgatásban

Az új rendelet home office-t ír elő a közigazgatásban