szerző:
hvg.hu

2012 októberében brutálisan agyonvertek egy kisnánai idős nőt a pénzéért. Az elkövetők közül egyet sikerült azonosítani, ő az utolsó pillanatban, az ítélethozatal előtt tett vallomást arról, hogy bűntársai is voltak.

Csak az ítélethozatal előtt nevezte meg bűntársait a kisnánai rablógyilkosság vádlottja – közölte a Heves Megyei Főügyészség.

A 24 éves férfi az utolsó pillanatig tagadta az emberölés elkövetését, de a tárgyalás berekesztése előtt úgy döntött, hogy nem vállalja egyedül a felelősséget az életfogytig tartó büntetéssel fenyegetett bűncselekményért, hanem megnevezi addig ismeretlen társait.

A Heves Megyei Főügyészség most ez alapján vádat emelt további két tettessel szemben is. A megvádolt tettestársak nem sokkal a bűncselekmény elkövetése előtt költöztek Kisnánára. Itt találkoztak egyikük távoli rokonával, az ügy eddigi egyetlen vádlottjával, aki hosszabb ideje tervezte, hogy kirabolja a község vegyesboltjának korábbi vezetőjét, egy 78
éves, egyedül élő asszonyt.

2012. október 13-án, kevéssel éjfél után a három vádlott behatolt a nő házába, de az asszony felébredt a zajra, mire a betörők egyike rátámadt, és egy rúdszerű eszközzel brutális módon, kíméletlenül több nagy erejű ütést mért az arcára, majd a földre zuhanó asszonyt meg is taposta. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egy órán belül meghalt. Addig azonban a meghalással együtt járó szenvedést meghaladó fájdalmakat, kínokat élt át a vádirat szerint

Ezalatt a vádlottak átkutatták a házát, és több százezer forint értékben aranyékszereket és készpénzt vettek magukhoz.

A nyomozás adatai alapján az elkövetők közül egyet sikerült biztosan azonosítani. Vele szemben 2014 februárjában minősített emberölés miatt emeltek vádat. Feltételezett társait kihallgatták, de az ellenük szóló bizonyítékok nem voltak elegendőek a vádemeléshez, így a csaknem két éve folyamatban lévő tárgyalási szakban a férfi egyedül ült a vádlottak padján, egészen tavaly november végéig, amikor – közvetlenül a bizonyítás lezárása és a vádbeszéd előtt – vallomástételre jelentkezett. Ekkor nevezte meg bűntársait, és számolt be a rablógyilkosság részleteiről.

Vallomása alapján most társaival szemben is benyújtották a vádiratot. Ebben a Heves Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja az elkövetőket, akik közül a sértettet bántalmazó – többszörös visszaesőnek minősülő – férfival szemben tényleges életfogytiglani szabadságvesztés
kiszabására, élettársával szemben pedig határozott idejű fegyházbüntetésre tett indítványt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hiába a Családok Éve, a minisztérium nem kér a melegek családtagjainak szóló rendezvényéből

Hiába a Családok Éve, a minisztérium nem kér a melegek családtagjainak szóló rendezvényéből

Menekültekkel fotózkodott a Pápa

Menekültekkel fotózkodott a Pápa

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor

Útrakész a Déli-sarkra induló Rakonczay Gábor

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?

Az összeomlás forgatókönyvei: melyiktől kell igazán félnünk?

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Hont: Pávatánc a szakadék szélén

Mintha film lenne: elképesztő fotókat csinál legókkal egy magyar fotós

Mintha film lenne: elképesztő fotókat csinál legókkal egy magyar fotós