szerző:
hvg.hu

Farkas Flórián elnök már korábban, írásban lemondott, de amúgy is minden tisztségviselőt leváltottak a Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezetnél, mely az ország leghátrányosabb területein élő, többsé­gében roma munkavállalók gazdasági és szociális felzárkózását jelölte meg céljaként és ahol az Emmi is vizsgálódik több kétes kifizetés miatt.

Minden tisztségviselőt leváltottak az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott, eddig Farkas Flórián miniszterelnöki biztos által vezetett, és több mint egymilliárd forintos uniós pályázati pénz szabálytalan elköltésének gyanújába keveredett Híd a munka világába nevű foglakoztatási szövetkezetnél szerdán, a Nógrád megyei Szécsényben – tudta meg a RomNet.

A Híd a munka világába nevű foglalkoztatási szövetkezet az ország leghátrányosabb területein élő, többsé­gében roma munkavállalók gazdasági és szociális felzárkózását jelölte meg céljaként, ám most az Emmi tizenkét ügyben vizsgálódik, összesen 860 millió forintnyi kétes kifizetésről van szó, a túlzónak tartott bérkifizetések jócskán meghaladják a 700 millió forintot. Az Emmi állítja, hogy a szabálytalanságok a Híd a munka világába projekt részeként lefolytatott beszerzési, közbeszerzési eljárások hibáiból és hiányosságaiból erednek, valamint abból, hogy nem tűnik elfogadhatónak az elkészült tanulmányok ár-érték aránya.

A RomNet több szövetkezeti tagtól és ORÖ-s képviselőtől úgy értesült, hogy Farkas Flórián már korábban, írásban lemondott elnöki posztjáról, és helyére egyedüli jelöltként a küldöttek Berényi Lászlót, Farkas Flórián egykori országgyűlési képviselőtársát, a Lungo Drom alelnökét, és az ORÖ Lungo Drom-os frakcióvezetőjét választották. Korábban szintén lemondott igazgatósági tagságáról Bence Gáborné, aki Farkas Flórián ORÖ-s elnökségi ideje alatt, az ORÖ gazdasági vezetője volt, és szintén írásban mondott le Dobóvári Ildikó is, aki az ORÖ hivatalvezetője volt.

A RomNet megtudta, ahogy a szerdai küldöttgyűlésen Berényi László elnökké választása mellett a szövetkezet felügyelőbizottságának elnökévé az ORÖ-s képviselő Rácz Tamást választották, és felügyelőbizottsági tag lett Balogh Miklós és Dávid Attila szintén Lungo Drom-os képviselők. Igazgatósági tag lett Gáspár Szilvi, az ORÖ korábbi pénzügyi bizottságának elnöke, Farkas Flórián egyik bizalmasa, Csóka János, Babai János és Kovács Józsefné, aki szintén Lungo Drom-os színekben kaptak ORÖ-s képviselői mandátumot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
800 milliót költött az MNB négy külföldi irodára

800 milliót költött az MNB négy külföldi irodára

275 milliárd forintot utaltak Magyarországra a tartósan külföldön élők

275 milliárd forintot utaltak Magyarországra a tartósan külföldön élők

Megjöttek a magyar rendőrök Macedóniából

Megjöttek a magyar rendőrök Macedóniából

Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

Károly herceg kitüntette Tom Hardyt

"Törődő odafigyelés": magyar állami pénzzel épült fociakadémiát adott át a magyar kormányfő

"Törődő odafigyelés": magyar állami pénzzel épült fociakadémiát adott át a magyar kormányfő

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai

A negyvenes nők a magyar könyvesboltok bajnokai