szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A 2014-es kampány ígérete szerint egyes minisztériumok vidékre, például a Földművelésügyi Minisztérium Debrecenbe költözhetett volna, azonban a kormány elállhatott az átalakítástól.

Még 2014-ben a kormány vizsgálatot indított a kampányt követően, hogy mely minisztériumok esetében lehet indokolt, illetve megvalósítható vidékre költöztetésük. A kormány tervei szerint a honvédelmi tárca Székesfehérvárra kerülhetett volna, a Földművelésügyi Minisztérium pedig Debrecenbe költözhetett volna. A Bors szerint azonban a kormány lemondhatott a tervekről, kérdéseikre a Kormányzati Tájékoztatási Központ úgy reagált, hogy a vizsgálatot követően nem született kormánydöntés.

Székesfehérvár esetében egy NATO-előírás lehetett az akadályozó tényező, ami kizárja, hogy két fontos katonai központ legyen egy városban, márpedig a településen működik a honvédség összhaderőnemi parancsnoksága. A Cser-Palkovics András vezette önkormányzatot is megkereste a portál, de egyelőre nem kaptak választ.

Debrecen esetében Kósa Lajos egykori polgármester, jelenleg a Fidesz frakcióvezetője egyértelműen kiállt a kampány idején a fölművelési tárca költöztetése mellett, azonban ezúttal nem reagált a portál megkeresésére. Egyedül a Miniszterelnökséghez tartozó vidékfejlesztési államtitkárság költözött Kecskemétre, de egyelőre úgy tűnik, hogy továbbiak nem követik a példát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!