szerző:
hvg.hu

Újabb két elkövetőt számoltattak el a rendőrök a Balassa Bálint utcai támadás ügyében, így megvan mind a négy támadó, akik péntek éjjel vertek össze egy Uber-sofőrt.

Mint arról beszámoltunk, múlt péntek éjszaka durván bántalmaztak egy Uber-sofőrt a XVIII. kerületben, a támadók közül többen is taxisok. Az Ubert egy XVIII. kerületi kocsma elé rendelték, majd amikor az autó megérkezett, több férfi az autóra támadt a sofőrt és az Ubert szidalmazva. Az autó visszapillantóját lerúgták, majd amikor a sofőr kiszállt, durván bántalmazni kezdték. A rendőrség a helyszínre érkezve elfogta az egyik bántalmazót, majd egy másik beazonosítása után egy másikat is. Az uberes itt nyilatkozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága hétfőn közölte: nyomozást folytat Cs. Ákos 35 éves, B. Sándor 28 éves budapesti és H. Árpád 19 éves ráckevei lakossal szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, valamint J. Valter 33 éves budapesti lakossal szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, továbbá súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrség szerint a négy férfi január 22-én 23 óra 50 perc körüli időben a Budapest XVIII., Balassa Bálint utcában szóváltásba keveredett egy ott parkoló gépjárműben várakozó sofőrrel, majd bántalmazták. A bűncselekmény szemtanúi értesítették a rendőrséget. A támadók a rendőrök kiérkezése előtt elmenekültek a helyszínről.

A BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság járőrei Cs. Ákost néhány percen belül a helyszín közelében, míg J. Valtert hajnalban lakcímén elfogták, majd előállították a kerületi kapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A másik két férfit a nyomozók beazonosították, majd B. Sándort és H. Árpádot gyanúsítottkénti kihallgatásukat követően őrizetbe vették. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható négy férfival szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!