szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyeztetés várható szerdán a miskolci igazgatók, szülők, pedagógusok és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) között, Balog Zoltán miniszter is Miskolcra utazik – írta a Magyar Idők.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszter felkérte Kriza Ákos miskolci polgármestert és a helyi tankerületi igazgatót, hogy szervezzenek meg egy találkozót szerdára, amelyen a miskolci szülőkkel, igazgatókkal, pedagógusokkal egyeztetnének – közölte a Magyar Idők.

A tárcavezető azért utazna Miskolcra, mert az általa összehívott köznevelési kerekasztal ellenére jövő hétre fáklyás felvonulást szerveznek a szakszervezetek a városba.

A miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai január 6-án nyílt levelet tettek közzé, amelyben a magas kötelező óraszámtól, a megnövekedett adminisztrációs terheken át, a Klik diszfunkcióiig rengeteg mindennel kapcsolatban fejezték ki nemtetszésüket.

Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban – foglalták össze véleményüket a miskolci tanárok.

A levélhez azóta már 21 ezernél többen csatlakoztak, a támogatók között pedig feltűnt Orbán Viktor volt gimnáziuma is, amelyet 15 éven át a jelenlegi köznevelésért felelős helyettes államtitkár vezetett.

A felháborodás hatására Balog Zoltán miniszter és Czunyiné Bertalan Judit államtitkár közös sajtótájékoztatót tartott, ahol igyekeztek hűteni a kedélyeket.

Azonban a bejelentett bürokráciacsökkentés és a köznevelési kerekasztal létrehozása nem csillapította az általunk megkérdezett tanárokat, akik szerint ezek még látszatmegoldásnak is gyengék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!