szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyarságukra próbálja emlékeztetni a külföldön élő magyarokat egy állami kezdeményezésként induló mozgalom keretében bemutatott dal, az Örökségünk.

Gyönyörűen beszéltek, öröm hallani a hangtok/ És remélem, hogy reméltek még jobbat, miben vagytok - ezekkel a sorokkal üzen a kormány, pontosabban a Potápi Árpád nemzetpolitikai államtitkár által elindított Örökségünk mozgalom a külföldön élő magyaroknak.

Potápi szerint a dal, amelynek Gyulai István paksi zenész a szerzője, "a magyar nyelv megőrzésére, a magyarság megtartására ösztönöz, miközben közösséget kovácsol, kiváló lehetőséget teremt arra, hogy erősítse a világ különböző pontjain élő magyarok kapcsolatát az anyaországgal és egymással".

Azt kérik a külföldön élő magyaroktól a mozgalom gazdái, hogy azt énekeljék el maguk is, aztán az erről készített videót töltsék fel a produkció honlapjára, az így készült videókból aztán újabb klipet vágnak össze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!