szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lehet, hogy Balog Zoltán miniszter a reggeli tévéműsorban mondott "túltoltuk a biciklit" beszédével arra számított, hogy a mikolci középiskola petciójához csatlakozók tiltakozása eztán csillapodni fog, de ennek semmi jele. Újabb és újabb intézmények írják alá, hogy a túlzott központosításnak és a korámynzati oktatáspolitikának milyen káros következményei vannak az iskolákra nézve. Eddig 466 iskola tanárai csatlakoztak a Herman Otó Gimnázium tiltakozásához

Egyre több gimnázium, iskola és óvoda tantestülete kerül fel a miskolci Herman Ottó Gimnázium által indított tiltakozáshoz csatlakozók listájára, a legutóbb például az ELTE Apáczai Gimnázium jelezte, hogy 58 tanárával szélesíti e tábort - írja a 444.hu.

"Ahhoz, hogy Magyarország oktatás és képzettség terén a XXI. században is fel tudja venni a versenyt a legjobban teljesítő államokkal, komoly, magas színvonalú oktatásra van szükség. Jelen helyzetben a körülmények miatt ez nagyon sok esetben nem tud teljesülni. Ez nem csak a budapesti elitgimnáziumok érdeke és szüksége, hanem az ország összes felső- és közoktatási intézményéé és az egész magyar társadalomé. Ezúton szeretnénk kérni mindenkit, aki érintettnek érzi magát, hogy álljon ki a kezdeményezés mellett az oktatási rendszerünk javításának érdekében." – írják a budapesti gimnázium diákjai, akiknek kétharmada aláírta a levelet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több mint három évre bezár a párizsi Pompidou Központ

Több mint három évre bezár a párizsi Pompidou Központ

Összehangolt kibertámadás ért több magyar kormányzati portált

Összehangolt kibertámadás ért több magyar kormányzati portált

Robert De Niróval készít Forma-1-es filmet a Netflix

Robert De Niróval készít Forma-1-es filmet a Netflix