szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minimális változásokat lehet regisztrálni a földművelésügyi miniszter vagyoni helyzetében.

Idei nyilatkozata olvasásakor elsőre úgy tűnt, hogy Fazekas Sándor a tavalyi dokumentumot adta be újra, ingatlanai felsorolásakor a kézírásos betoldások is ugyanúgy néztek ki, kocsija is ugyanaz a 2007-ben vett Toyota Corolla.

Aztán az egyéb ingóságok rovatban egyszer csak azt láttuk, hogy már nem 6500, hanem 6800 kötetből áll a könyvtára. Akár ennek a 300 könyvnek a beszerzésére is elmehetett az 1,3 millió forint, amennyivel – 2,3 millióról egymillióra – megcsappant takarékbetétben elhelyezett megtakarítása.

A közismerten karcagi Fazekas Sándornak egy kivétellel minden ingatlana karcagi. Egy 105 négyzetméteres lakóház fele az övé, több hektárnyi szántó tulajdonosa, ezek egy részét vette, de volt, amit örökölt vagy ajándékba kapott. A karcagiakon kívül egy budapesti ingatlan, egy 47 négyzetméteres Ferenc körúti lakás 22/100-ad része az övé.

Miniszterként 1 101 900 forintot, képviselőként 224 363 forintot húz havonta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!