szerző:
MTI

Hivatalos szervek semmilyen tájékoztatást nem adtak a törökszentmiklósi drogozás áldozatául esett két csecsemőről, a két kórházba vitt várandós nő rokonai azonban megerősítették azt a vasárnapi értesülést, hogy a két, császármetszéssel világra hozott újszülött elhunyt.

Meghalt mindkét kábítószerező törökszentmiklósi nő császármetszéssel világra hozott újszülöttje – erősítette meg a családok ismerőse hétfőn az MTI-nek az RTL Klub és a szoljon.hu információit. Az újszülötteket a fővárosi Semmelweis Egyetemen látták el, de az intézmény a betegjogok és a folyamatban lévő eljárások miatt nem ad tájékoztatást. A szolnoki Hetényi Géza Kórházban személyiségi jogokra hivatkozva nem nyilatkoztak. Szintén elzárkóztak a nyilatkozattól az érintett családok gondozói, valamint a törökszentmiklósi polgármester, Markót Imre (Jobbik) is. 

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezető mentőtisztje hétfőn azt mondta, csupán a médiából értesült a történtekről, hivatalos értesítést nem kapott az újszülöttek állapotáról. Szabó Zoltán, a megyei főkapitányság sajtószóvivője pedig közölte, hogy a rendőrség a nyomozás érdekeire tekintettel a korábbi közleményét nem kívánja kiegészíteni. 

A rendőrség múlt pénteken arról adott tájékoztatást, hogy a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 39 éves helybéli férfit a városban történt kábítószer-fogyasztásokkal és megbetegedésekkel kapcsolatban. A megyei főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint több embert súlyos állapotban vittek kórházba a mentők Törökszentmiklósról egy veszélyes, új pszichoaktív anyag fogyasztása miatt csütörtök éjszaka és péntek délelőtt

Ecseki Tímea, a Hetényi-kórház ügyeletes orvosa az M1-nek péntek este azt mondta, hogy két várandós nő is hozzájuk került, rajtuk császármetszést is végre kellett hajtani. Zacher Gábor toxikológus ugyancsak az M1-nek azt mondta, hogy a fiatalok ismert szereket, úgynevezett alfa-PVP-t, illetve pentedront fogyasztottak, amelyek két-három éve jelentek meg a piacon, nagyon "népszerűek", és sokat is foglalnak le belőlük a rendőrök. Mindkét szer önmagában is alkalmas arra, hogy életveszélyes állapotot okozzon, de együtt különösen – mondta.

A Semmelweis Egyetem hétfőn délelőtt közleményében azt írta, hogy az intézmény orvosai és munkatársai – a betegjogok, illetve a folyamatban lévő hatósági eljárás miatt – nem adhatnak ki információt a törökszentmiklósi dizájnerdrog-ügyben érintett újszülöttek állapotáról. Az eljárások lezárta után, amennyiben a szülő, vagy a kijelölt gyám engedélyezi, akkor az egyetem munkatársai válaszolnak a kérdésekre – tették hozzá.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Airsoft fegyverből lődözgettek járókelőkre szórakozásból autókázáskor

Airsoft fegyverből lődözgettek járókelőkre szórakozásból autókázáskor

Halálos verekedés Veszprémben

Halálos verekedés Veszprémben

Jött egy ingyenes játék a számítógépére: Windowsra már letölthető a Forza Street

Jött egy ingyenes játék a számítógépére: Windowsra már letölthető a Forza Street

A húsvét nem is igazán a vallásról szól, hanem rólunk, emberekről

A húsvét nem is igazán a vallásról szól, hanem rólunk, emberekről

A nyári húsvét még a Brexitet is enyhíti

A nyári húsvét még a Brexitet is enyhíti

Kacifántos a motoros kötelező biztosítás, akár horrorára is lehet

Kacifántos a motoros kötelező biztosítás, akár horrorára is lehet