szerző:
hvg.hu

Ritka eset, hogy a bíróság elfogadja a gyanúsítottak panaszát a gyanúsítás ellen, de megszüntette az eljárást az ügyészség a garázdasággal vádolt két férfi ellen. Az is megállapítást nyert, hogy törvénytelenül állította elő őket a rendőrség.

Törvénysértőnek ítélte meg az ügyészség a nyomozószervek gyanúsítását a Mahir-oszlopokat védő két biztonsági őrrel szemben, ezért megszüntették velük szemben az eljárást – írja az Origo. A két férfi ellen garázdaság miatt kezdeményezett eljárást a rendőrség még január 6-án. A 40 és 46 éves őröket a lakásukon kereste fel a rendőrség, onnan vitték át őket a Teve utcai rendőrszékházba.

©

Az őrök ellen akár kétéves börtönbüntetést is kiszabhattak volna garázdaság vádjával, amennyiben bizonyított lett volna a törvénysértés, azonban a rendőrök sem álltak elő a vád megfogalmazásánál azzal, hogy tettlegesség történt volna az őrök és az oszlopbontók között. A két férfi ügyvédje szerint sem történt más, pusztán "szájkarate", bár ezért is megrovást szoktak adni több esetben a védelem ügyvédje szerint.

A rendőrségi jelentés szerint egy bontási kísérletet követően az őrök követték a bontással megbízott férfi autóját, akit egy benzinkúton értek utol. A kútnál szóváltásba keveredtek a felek, az őrök a jegyzőkönyv szerint szidalmazták a sértettet, aki az autóba beszállva elhajtott. Állítólag ekkor az egyik őr a kocsit is megrongálta, a másik fél szerint azonban az őrt sodorta el az autó, akit kórházba is kellett vinni, térdsérülése miatt fekvőgipszet kapott és táppénzre vonult. A sérült őr feljelentést tett könnyű testi sértés miatt.

©

Az őröket foglalkoztató Legion Invictus Kft. ellen továbbra is folyhat eljárás, azonban legfeljebb ismeretlen tettes ellen, az őrök már csak tanúk lehetnek. A portál által megszólaltatott Tarjányi Péter rendőrségi szakértő szerint az eljárás megszüntetése és a törvénysértő rendőri intézkedés megállapítása azt jelenti, hogy működött a fékek és ellensúlyok rendszere, vagyis az igazságszolgáltatás különböző szintjei ellenőrzik egymás esetleges hibáit.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A Gazprom vezérét fogadta Szijjártó Péter Budapesten

A Gazprom vezérét fogadta Szijjártó Péter Budapesten

Két drón is besegített a Notre-Dame oltásába

Két drón is besegített a Notre-Dame oltásába

Újabb razzia volt a Fészeknél

Újabb razzia volt a Fészeknél

Ismét rakétát tesztelt Kim Dzsong Un

Ismét rakétát tesztelt Kim Dzsong Un

Tarlós: Nem mondhatom, hogy nem lesz dugódíj

Tarlós: Nem mondhatom, hogy nem lesz dugódíj

Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?

Szentségtörés vagy instant siker: Hogy tetszik a kombi Porsche 911?