szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Facebook-posztban Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője azt írta, Galló Istvánné apja a rettegett egykori ÁVO-vezér, Péter Gábor volt. Ez nem igaz, Bencsik végül elnézést kért.

"Hogy ki valójában Galló Istvánné, a pedagógustüntetések főalakja?" - ezt a kérdést tette fel szerdán egy Facebook-bejegyzésben Bencsik András, a Demokrata jobboldali hetilap főszerkesztője. Bencsik azzal vádolta meg Galló Istvánné, lánykori nevén Péter Piroskát, hogy valójában a rettegett Rákosi-korszakbeli ÁVO-vezér, Péter Gábor lánya.

©

A Magyar Nemzet hamar kiderítette, hogy ez nem igaz, mert egyrészt Péter Gábor 1953-as börtönbüntetése miatt nem lehetett Galló Istvánné apja, másrészt Gallóné édesanyja sem Péter Gábor felesége volt.

Galló Istvánné a lapnak mindösze annyit mondott, apját Péter Ferencnek hívták és egyetemi adjunktus volt, mindenesetre megteszi Bencsik ellen a szükséges jogi lépéseket.

Bencsik András előbb levette a posztot Facebook-oldaláról, majd a Demokrata oldalán tett közzé egy bocsánatkérést, mondván "amikor azonban megbizonyosodtam az abban szereplő információ valótlanságáról, a posztot azonnal eltávolítottam. Tévedésemért elnézést kérek!"

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai

Letöltötte őket? Ezek lettek 2020 legjobb androidos alkalmazásai

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?

A kutya az embernek, a törpemalac csak a gazdájának legjobb barátja?