szerző:
hvg.hu

Egy Facebook-posztban Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője azt írta, Galló Istvánné apja a rettegett egykori ÁVO-vezér, Péter Gábor volt. Ez nem igaz, Bencsik végül elnézést kért.

"Hogy ki valójában Galló Istvánné, a pedagógustüntetések főalakja?" - ezt a kérdést tette fel szerdán egy Facebook-bejegyzésben Bencsik András, a Demokrata jobboldali hetilap főszerkesztője. Bencsik azzal vádolta meg Galló Istvánné, lánykori nevén Péter Piroskát, hogy valójában a rettegett Rákosi-korszakbeli ÁVO-vezér, Péter Gábor lánya.

©

A Magyar Nemzet hamar kiderítette, hogy ez nem igaz, mert egyrészt Péter Gábor 1953-as börtönbüntetése miatt nem lehetett Galló Istvánné apja, másrészt Gallóné édesanyja sem Péter Gábor felesége volt.

Galló Istvánné a lapnak mindösze annyit mondott, apját Péter Ferencnek hívták és egyetemi adjunktus volt, mindenesetre megteszi Bencsik ellen a szükséges jogi lépéseket.

Bencsik András előbb levette a posztot Facebook-oldaláról, majd a Demokrata oldalán tett közzé egy bocsánatkérést, mondván "amikor azonban megbizonyosodtam az abban szereplő információ valótlanságáról, a posztot azonnal eltávolítottam. Tévedésemért elnézést kérek!"

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!