szerző:
hvg.hu

Már a rendőrség is nyomoz a soroksári iskolában történt állítólagos szexuális zaklatás ügyében – adta hírül az RTL Klub. Újabb szülő és diák jelentkezett, hogy a tanár üzelmeiről beszéljen. A tanár, aki nyilvánosság elé vitte az ügyet, és másnap kirúgták, azt mondta, nem bánta meg, hogy kiállt a diákokért.

Egy szülő is megszólalt a soroksári Qualitas Középiskolában felmerült szexuális zaklatással kapcsolatos váddal kapcsolatban.

Az RTL Klub Híradónak az illető azt mondta, hogy lányának is felajánlotta a földrajztanár: ha vele megy a faházba, nem fogja megbuktatni. De a lány visszautasította, és a tanár meg is buktatta – mesélte a szülő.

Hétfőn egy másik diák is jelentkezett hasonló történettel, ő azt mondta, az iskola vezetésének is jelezte a problémát, de nem hittek neki. A diák szerint azért nem történt eddig semmi az ügyben, mert a szülők és a diákok is féltek a következményektől. Ha valaki megpróbált hangot adni ennek, meghurcolták – mondta.

A riportban elhangzott: a kérdéses tanár az igazgató fia.

A Híradó úgy tudja, a rendőrség már nyomoz az ügyben, szülőket és diákokat is kihallgattak már.

Mint arról beszámoltunk, a Qualitas Középiskola tanára többek állítása szerint vulgáris vicceket mesél az órán, jobb jegyet ajánl szexért, és célzásokat tesz a diáklányok nemi életére. Kolléganőjét, aki a minap a nyilvánosság elé vitte az ügyet, hétfőn kirúgták. Az iskolában belső vizsgálat indult.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!