szerző:
hvg.hu

Az Együtt több vezető politikusa is úgy nyilatkozott a 24.hu-nak, hogy szívesen látnák, ha Oszkó Péter, a Bajnai-kormány minisztere visszatérne a politikába, akár új párt alapításával. Az egykori miniszter ritkán rejtette véka alá véleményét, ezúttal azonban óvatos volt.

Az Együtt pártszervezetén belül az utóbbi időszakban megszaporodhattak a pesszimistább hangok, akik szerint Szigetvári Viktor pártelnök nem tud igazi vezére lenni a pártnak – írja pártbeli értesülésekre hivatkozva a 24.hu. Az Együtt megélt már több szakadást a baloldal által elvesztett választás óta, például mikor Bajnai Gordon átadta parlamenti mandátumát Szelényi Zsuzsannának, így elvesztette a párt vezéralakját, de a PM-mel kötött szövetség felbomlása is sokat rontott a hangulaton.

Oszkó Péter az Együtt hátterét adó Haza és Haladás egyik rendezvényén 2013-ban.
©

A párt több politikusa fontolgatja távozását a portál szerint. Egyesek azt üdvözölnék, ha Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter visszatérne a politika vérkeringésébe, többen hozzá csatlakoznának – párton belül és kívül is –, mások a Demokratikus Koalícióhoz állnának át a portál értesülései szerint.

Az egykori miniszer a portálnak úgy reagált, hogy volt példa arra, hogy kormányzati tisztséget vállaljon, amikor úgy látta, hogy van mód szakmai meggyőződése szerinti munkavégzésre. "Ennél messzebb azonban politikai vagy politikával határos tevékenységben sosem mentem” – tette hozzá Oszkó. Kiemelte, hogy bár szerinte is nagy szükség van egy érdemi ellenzékre, de most nem tervezi, hogy ebben szerepet vállaljon, egyelőre az üzleti életben dolgozik, és nem tervezi a "pályamódosítást".

Az Együtt egyik párttagja erre sejtelmesen nyilatkozott, miszerint 2018 még messze van, ami Oszkónak és a pártnak is jó. A párt több politikusával azonban nem beszélt Oszkó a pártalapításról, amit így valószínűtlennek tartanak, de az is lehet, hogy csak tesztelik a tagságot, hogy milyen lenne Oszkó Péter esetleges fogadtatása.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Délutánra elvonul a csapadékos idő

Délutánra elvonul a csapadékos idő

400-600 ezer forintra büntette Kövér az akciózó ellenzékieket

400-600 ezer forintra büntette Kövér az akciózó ellenzékieket

Jól van ez így? Akkor is megjegyez minket a Google, ha kijelentkezünk

Jól van ez így? Akkor is megjegyez minket a Google, ha kijelentkezünk

Viszlát, kocka terepjáró: 700 lóerővel búcsúzik az előző Mercedes G-osztály

Viszlát, kocka terepjáró: 700 lóerővel búcsúzik az előző Mercedes G-osztály

Jobb lesz a Snapdragon chipes Galaxy S10, mint a Samsung chipjével szerelt?

Jobb lesz a Snapdragon chipes Galaxy S10, mint a Samsung chipjével szerelt?

Gundel Takács Gábor felméri, hol tart ma az általános tájékozottság

Gundel Takács Gábor felméri, hol tart ma az általános tájékozottság