szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tiszavasvári jobbikos polgármestere előterjesztést nyújtott be, hogy a város kössön együttműködést az érpataki polgármester vezette Becsület Légiójával. A megállapodás alapján a szervezet rendfenntartói feladatokat is kap, emellett „a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabbá” tétele is feladata lesz, ami a helyi cigányok szerint valójában a gyermekek állami gondozásba vételének felgyorsítását célozza. A Roma Sajtóközpont szerint a javaslatot valószínűleg megszavazzák.

Az érpataki polgármestert hívta segítségül Tiszavasvári első embere - jelentette a Roma Sajtóközpont.

A bábuakasztás miatt büntetőeljárás alá vont és közokirat-hamisítás miatt perbe fogott Orosz Mihály Zoltán szervezetének a „békés cigány-magyar együttélés” elősegítése lesz a feladata.

A szabolcsi város képviselőtestülete valószínűleg megszavazza a jobbikos polgármester, Fülöp Erik előterjesztését, amelyben együttműködési megállapodást kötnek az érpataki polgármester civil szervezetével, a Becsület Légiójával. A megállapodás alapján a szervezet rendfenntartói feladatokat is kap, emellett „a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabbá” tétele is feladata lesz, ami a helyi cigányok szerint valójában a gyermekek állami gondozásba vételének felgyorsítását célozza.

A tiszavasvári városháza előtt hétfőn több roma szervezet rögtönzött sajtótájékoztatót. A megyei roma nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese, Galyas József a polgármester lemondását követelte, mert szerinte Fülöp Erik nem alkalmas a település vezetésére, ha törvényes eszközökkel nem tud rendet tartani.

Orosz Mihály Zoltán
©

Az ÉKE (Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete) helyi elnöke, Lakatos Tibor hozzátette: a romák féltik a helyüket a közmunkában, így nem mernek nyíltan szembeszállni a polgármester akaratával. A helyi cigányok szerint a városvezetés meg akarja őket félemlíteni, és nem véletlen, hogy megállapodás alapján a gyermekek elvételével is fenyegetheti majd őket az érpataki polgármester szervezete.

Orosz: Az uzsora, a drog és a lopások visszaszorítása

Orosz Mihály Zoltán a helyszínen azt mondta, szervezetének az uzsora, a drog és a lopások visszaszorítása lesznek az elsődleges céljai. Arra a kérdésre, hogy légiója milyen módon lesz hatékonyabb, mint a helyi rendőrség, nem adott választ a polgármester.

Közben a polgármesteri hivatal előtt álló romákat, köztük a sajtótájékoztatót tartó civil vezetőket elküldték a hivatal munkatársai arra hivatkozva, hogy a sajtótájékoztató nem volt előzetesen bejelentve.

A Roma Sajtóközpont tudósítójának többen elmondták, attól félnek, hogy a gyöngyöspataihoz hasonló helyzet alakul majd ki, amikor a félkatonai szervezetek masíroztak heteken keresztül a Heves megyei településen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Őrizetbe vette a NAV egy milliárdos állami támogatást szerző cégcsoport vezetőjét

Őrizetbe vette a NAV egy milliárdos állami támogatást szerző cégcsoport vezetőjét

Prágában ment neki Kínának az amerikai külügyminiszter

Prágában ment neki Kínának az amerikai külügyminiszter

Tényleg megérné kevesebbet dolgozni?

Tényleg megérné kevesebbet dolgozni?