szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Franciaország határain szigorú ellenőrzésre kell számítani a terrorkészültség miatt – figyelmeztet a magyar külügy.

A francia hatóságok továbbra is fenntartják a legmagasabb terrorellenes készültségi szintet, a határátkelőhelyeken visszaállították a szigorú ellenőrzést, de a határokat nem zárták le – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) konzuli szolgálata pénteken közzétett figyelmeztetésében.

Mint írták, a múlt novemberi párizsi terrorista merényletekre, továbbá a terrorfenyegetettségre tekintettel a francia nemzetgyűlés május 26-án éjfélig meghosszabbította az egész ország területén érvényben lévő szükségállapotot. A hatóságok továbbra is fenntartják a legmagasabb terrorellenes készültségi szintet.

A határátkelőhelyeken visszaállították a szigorú ellenőrzést, de a határokat nem zárták le. A repülőtereken nagyobb fennakadás nincs, de a megszigorított biztonsági ellenőrzés miatt elutazáskor javasolt jóval az indulás előtt kiérkezni a repülőtérre.

Párizs és a vidéki nagyvárosok nevezetességei, a turisták által kedvelt közösségi helyek, múzeumok a megszokott nyitva tartásuk szerint látogathatók, de a városokban fokozott a rendőri és katonai jelenlét.

A konzuli szolgálat javasolja a Franciaországba, Párizsba érkezőknek, hogy indulásuk előtt regisztrálják magukat a konzuli szolgálat honlapján található elektronikus nyomtatvány kitöltésével. A párizsi magyar nagykövetség ügyeleti mobil telefonszáma: +33-(0)6-83-25-43-62.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem tréfál a Mercedes: 70 milliárd eurót költenek villanyautókra

Nem tréfál a Mercedes: 70 milliárd eurót költenek villanyautókra

Kitalálta az Apple, hogyan tudna vérnyomást mérni az Apple Watch

Kitalálta az Apple, hogyan tudna vérnyomást mérni az Apple Watch

Biden 100 napra maszkot rakna egész Amerikára, és leigazolta Faucit

Biden 100 napra maszkot rakna egész Amerikára, és leigazolta Faucit