szerző:
hvg.hu

Idén az ötödik kerületben kezdik az ingyenes lomtalanítást Budapesten, majd az elsőből és a tizenharmadikból viszik el a feleslegesség vált holmikat. Lesznek ideiglenes gyűjtőpontok is, ahol egyebek mellett a festéket, sütőolajat és az elektronikai hulladékot lehet leadni – írja a Magyar Idők.

Az FKF Zrt. február 26-án, pénteken az ötödik kerületben kezdi meg az idei ingyenes lomtalanítást. Az első kerületben február 27-én, a tizenharmadikban február 28-a és március 4-e között lomtalanítanak.

Márciusban és áprilisban a VIII., a X., a XIX., a III. és a XII. kerület következik. Idén is a postaládákba dobnak be értesítést, valamint plakátokat raknak ki a lépcsőházakban arról, mikor kell kikészíteni az utcára a feleslegessé vált holmikat.

A veszélyes anyagoknak az elszállítás napján mindenhol külön gyűjtőpontokat állítanak majd fel. Ezeknél lehet hagyni a festéket, sütőolajat, akkumulátorokat, gumiabroncsokat, növényvédő szereket és elektronikai hulladékokat.

©

A lap emlékeztet, hogy a hulladéktörvény alapján a lomtalanításkor kitett tárgyak a kihelyezés pillanatában az FKF tulajdonába kerülnek, így aki ezekből elvisz valamit, az elvileg lopást követ el. A közterület-felügyelők az ígéretek szerint fellépnek azok ellen is, akik nem a megjelölt időben teszik ki az utcára a lomot, vagy tiltott hulladékot helyeznek ki.

A tiltás ellenére szinte borítékolható, hogy a lomizók idén is mindenhol megjelennek, amint kiadják a felhívást a hulladékok kihelyezésére, és a tiltás ellenére kedvükre válogatnak majd az utcai lomhegyek között.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!