szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

„Feltételezem, hogy ez szóba fog kerülni, megkerülhetetlen” – ezt válaszolta Lázár János újságíróknak arra a kérdésre, tájékozódik-e majd Kubatov Gábornál a Nemzeti Választási Irodánál kedden történtekkel kapcsolatban. Meg nem erősített hírek szerint a Kubatovhoz kötődő Fradi Security biztonsági cég alkalmazottai lehettek ugyanis azok a kopaszok, akik védték a népszavazási kezdeményezését az MSZP-sek orra előtt beadó idős nőt.

Kedden kiélezett verseny indult azért, hogy ki adhat be elsőként új népszavazási kérdést a vasárnapi nyitva tartás ügyében. Kora reggel az MSZP-től érkező Lukács Zoltán és Nyakó István kopasz, fekete ruhás férfiakat talált az ajtóban. Később egy idős hölgy is megjelent, akit a kopaszok oltalmazóan körbe álltak, a helyszínen tartózkodó kollégánk szerint őt kísérték a férfiak. Patthelyzet alakult ki, mindenki a Kúria vonatkozó döntésére várt.

A szurkolókat tömörítő FradiMob állásfoglalása szerint a helyszínen megjelent kopaszok nem tartoznak a szurkolók közé, hanem a Kubatov Gáborhoz kötődő Fradi Security biztonsági cég alkalmazottai lehetnek.

Miután megszületett a Kúria döntése, az idős nő adhatta be elsőként a népszavazási kezdeményezését, az MSZP-sek hoppon maradtak. Az MSZP 18 órára tüntetést szervezett a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai irodája elé, valamint feljelentést akarnak tenni a történtek miatt.

Egy férfi sem tudta beadni a kérdését. Ő azt állította magáról, hogy vállalkozó, és kopasz ugyan, de nincs rajta bomberdzseki, magánemberként ment a Nemzeti Választási Iroda épületéhez. Az eseményeket összefoglaló videónkat itt láthatják.

Kora este 444.hu tett közzé videót arról, hogy Lázár Jánost, a Miniszterelnökséget vezető minisztert újságírók faggatták kedden délután a Nemzeti Választási Iroda épületénél történtekről.

A miniszter azt mondta: látta a Nemzeti Választási Iroda épületénél készített felvételeket a hírportálokon, és "feltételezi, hogy ez szóba fog kerülni, megkerülehetetlen", ha egyeztet majd Kubatov Gábor Fradi-elnökkel, fideszes alelnökkel és pártigazgatóval.

Lázár állította, hogy nincs tisztában azzal, adtak-e be ma kérdést a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatban. Szerinte a demokrácia szempontjából az a lényeg, hogy "ha a nép népszavazást akar arról, hogy nyitva lehessenek az ünnepek vasárnap, vagy zárva lehessenek az üzletek, akkor legyen népszavazás". Ezután viszont már azt állította, hogy nem látta a felvételeket, mert Szekszárdon volt a miniszterelnökkel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Milánóban hamarosan már hidrogénmeghajtású vonatokon utazhatnak

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

Camel festésű B-csoportos régi Lancia vár új gazdára

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban

154-en kapták el a koronavírust egy soproni idősotthonban