szerző:
hvg.hu

Az esztergomi gyerekotthonban lakók korábban keményen belekóstoltak a drog, alkohol, prostitúció világába. Megrázó történeteiket most ők maguk állítják színpadra.

A gyermekprostitúció által leginkább veszélyeztetettek részvételével készülő figyelemfelhívó előadást Schermann Márta rendezi. Az esztergomi gyerekotthon korábban drog- és alkoholproblémákkal küzdő lakóival egy éve foglalkozó szakember olyan darabot állít színpadra, amelyben valós történeteket mesélnek el arról, hogyan hálózzák be és ejtik túszul a fiatal lányokat későbbi futtatóik.

Az otthon lakói nem hazulról, hanem gyámság alól kerülnek át a speciális intézménybe.

Az alkotók reményei szerint a Norvég Cilvil Alap támogatásával megvalósuló Befonó projekt csak az első lépés, hogy a főként állami gondozásban, vagy tragikus családi körülmények között élő lányokra leselkedő veszélyeket a szélesebb nyilvánossággal is megismertessék.

Az Árvaálom című előadás március 17-én és 18-án látható a Trafóban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!