szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még nem tudja Csanádpalota polgármestere, mit csinálnak az új sportcsarnok alapkőletételéhez vásárolt urnával. Az ünnepséget kétszer is lefújták, mert senki sem ért rá a minisztériumból, az alapozással viszont jól haladnak, így alapkőletétel biztosan nem lesz – írja a Délmagyarország.

A Csongrád megyei Csanádpalotán először január 21-én akarták lerakni az új sportcsarnok alapkövét, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékese akkor nem ért rá, így az ünnepség elmaradt.

A következő időpont február 19-e lett volna, de másodjára is lemondták a ceremóniát Budapestről – olvasható a cikkben.

Kovács Sándor polgármester vásárolt henger alakú alapkőletételi urnát és az önkormányzat különszámot nyomtatott a Palotai Krónikából, hogy a Délmagyarország aznapi számával, a forgalomban lévő pénzekkel és diákok rajzaival együtt földbe helyezhessék az ünnepségen – úgy tűnik, hiába, alapkőletétel biztosan nem lesz már, mert hétfőre elkészül az aljzatbeton.

A polgármester azt mondta: sajnálja, hogy elmaradt az ünnepség, nagyon készültek rá, de örül, hogy a Bodrogi Bau Kft. ettől függetlenül jó ütemben halad a munkával.

A sportcsarnok az iskola és a művelődési ház szomszédságában épül. Küzdőtere 18-szor 30 négyzetméter lesz, és nemcsak kispályás focimeccseket tarthatnak majd itt, kosárlabdázni, röplabdázni és teniszezni is lehet, sőt közösségi rendezvényeket is szervezhetnek ide.

A gyerekek most a régi moziból átalakított kicsi és korszerűtlen tornaszobát használják. A beruházás telje költségvetése, amiben eszközbeszerzés is van, 259 milliós. Az önkormányzatnak csak a közműveket és a telket kellett biztosítania, a pénz teljes egészében központi támogatás.

Kovács Sándor azt tervezi: alapkőletétel helyett bokrétaünnepséget tartanak, ha az építkezés eléri legmagasabb pontját – ez 9 méter lesz. Az avatás augusztus 20-án várható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

Bezárnak a MediaMarkt, az eMag és az Edigital üzletei is, de a hétvégén még rohamra készülnek

Az új rendelet home office-t ír elő a közigazgatásban

Az új rendelet home office-t ír elő a közigazgatásban

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust

Korrupcióüldözés Szlovákiában: pár másodperccel a szabadulását követően vették őrizetbe a politikust